Illusztráció | Fotó: Pixabay
Maffiamódszer
Timi
2018. augusztus 9. csütörtök, 18:15
Nemcsak a pénzüktől fosztották meg a gyanútlan külföldieket, személyazonosságukkal is visszaéltek a profi bűnbandát alkotó csalók.

Legalább öt éve működő, kiterjedt bűnszervezetet számolt fel a spanyol rendőrség Madridban. A bűnözői hálózat elfogott 55 tagja közül 45 román állampolgár, akik elsősorban Spanyolországba készülő külföldi turistákat vertek át. A rendőrségre több mint ötszáz feljelentés érkezett, a feltételezett kár meghaladja a 400 ezer eurót.

A csalók a legismertebb szállásközvetítő honlapokat használták fel a turisták átverésére, a fontos idegenforgalmi célpontok közelében található lakásokkal és nyaralókkal kecsegtetve őket. Csakhogy a foglalódíjak átutalása után az állítólagos főbérlők felszívódtak, a turisták pedig hoppon maradtak. Az üzlet fesztiválok idején virágzott a leginkább, egyes esetekben akár több ezer eurót is kicsaltak a gyanútlan külföldiektől.

Az elkövetők – akik egyébként rokoni kapcsolatban állnak –, nemcsak az áldozatok manipulálásához, hanem az informatikai rendszerek és online banki platformok működéséhez is jól értettek. Létező szállásközvetítő oldalakat klónoztak, megszerezték az átvert személyek banki adatait, melyeket online vásárlásokhoz is felhasználtak. Sőt, adataikkal visszaélve, még gyanús ügyletekbe is belekeverték az áldozatokat, akik az elúszott nyaralás mellett még azzal is szembesültek, hogy bűnügyi nyilvántartásba vették őket. Mindez azt a célt szolgálta, hogy megtévessze a rendőrséget, elterelje a figyelmet az igazi elkövetőkről.

A rendőrség megállapította, a Madridban rejtőzködő bandavezérek több hamis személyi igazolvánnyal is rendelkeztek, a banda ugyanakkor más országokban is jelen volt.

A bűncselekmények egy részét a delikvensek elismerték, annak reményében, hogy ezáltal csökkenhet a rájuk kiszabott börtönbüntetés. A nyomozás az EUROPOL közreműködésével tovább folytatódik, a sajtó szerint hamarosan újabb letartóztatások várhatóak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27730
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.