nem Malmö
Szerző: Boros Miklós
2018. augusztus 9. csütörtök, 23:19
Egy lépéssel közelebb a csoportkör az Európa Ligában.

A múlt héten kizúgott ugyan a Bajnokok Ligájából, de az Európa Ligában még próbálkozhat a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata a komoly pénzdíjjal járó csoportkör elérésével. Az első próbálkozás jól is sikerült, a vasutasok George Ţucudean két góljával idegenben verték 2-0-ra az örmény FC Alashkertet. A CFR középcsatára mindkét félidő elején bevette a jereváni csapat kapuját, az elsőben Camora indítását lőtte be ballal, a másodikban pedig az önmaga által kiharcolt büntetőt jobbal.

A szerény képességű örmény együttes nem sok zavart tudott okozni a CFR védelmének, játékosai főleg távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek ritkán voltak erősek és még ritkábban pontosak. A kolozsváriak viszont energiatakarékos focival is könnyedén nyertek, pedig Deac, De Luca és Omrani sérülés, Culio pedig eltiltás miatt nem játszhatott.

A visszavágót jövő csütörtökön, 20 órától rendezik a Fellegváron, a párharc győztese pedig a Legia Varsó és a luxemburgi Dudelange összecsapásból továbbjutó együttessel játszhat, immár a csoportkörbe kerülésért.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27735
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.