(tök)ász
Jean St'Ay
2018. augusztus 8. szerda, 10:11
A rég lehullt teniszcsillag meglengette a trikolór teniszütőt Orbán Viktor felé.

Tudják, milyen ez az Ilie Năstase, találó becenevén Nasty (vagyis aljas, gonosz, csúnya, komisz, piszkos, szemérmetlen), volt teniszcsillag, jelenleg inkább bunkó botrányhős. Ha mégsem, tessék nyugodtan ide, ide, meg ide kattintani, és máris megtudhatják.

Nos, ez a Nasty valahogy megtudta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédet mondott Tusványoson. Azonnal villogni kezdtek fejében a linkek: ha Orbán, akkor biztos az RMDSZ is benne van a képben, meg Vlagyimir Putyin, meg persze Erdély. Na, ennyi kellett a jóembernek: kapta magát, és odaütött a trikolór teniszütővel.

Az első ásza az RMDSZ-t célozta meg. Idézzük, szó szerint: „Ők egy párt a román parlamentben. Van nekünk pártunk a magyar parlamentben? Nincs. Az RMDSZ menjen ki a román parlamentből, nincs ott semmi keresnivalója. Maholnap felteszik a zászlót a román parlementre.” Nyilván a magyar, az erdélyi, esetleg a székely zászlóra gondolt a derék Nasty.

Aztán jött a második ász, ez Orbán Viktornak ment. Naná, hogy Nasty bácsi is a centenáriumra vonatkozó megjegyzést (a magyarok számára ez az ünnep nem ünnep) emelte ki, mint legsúlyosabbat. És akkor ismét idézünk: „Nem sérthetnek meg bennünket többé úgy, ahogy Tusnádon tették, de az se lehet, hogy a román kormány, a román külügy egyetlen képviselője se legyen ott, hogy befogja Orbán száját. Nem értem, miért csináljuk ezt, félünk, de kitől félünk?” Juj, na most aztán retteghet a magyar kormány.

És máris érkezett a harmadik ász. Nasty úr leleplezett egy mocskos összeesküvést, amelyről azóta is beszél az egész világsajtó. (Nem!) Kiderítette, hogy Orbán Viktor beszéde mögött Vlagyimir Putyin áll! Komolyan, ez a Nasty egy mioritikus James Bond. Na de, idézünk: „Orbán beszédét Putyin engedélyezte. Legyünk komolyak, Putyin és Orbán kéz a kézben arra várnak, hogy bejöjjenek Romániába, az egyik elveszi Moldvát, a másik Erdélyt, legyünk résen, uraim.”

Oké, ezt már nem bírtuk röhögés nélkül leírni. Elképzeltük ugyanis, amint Putyin és Orbán kézen fogva besétál a mioritikus hazába. Jó nevetést kívánunk Önöknek is!

Ja, a román sajtó is hivatásának magaslatán állt az ügyben. A leleményes cikkíró úgy vezette fel a cikket, hogy Ilie Năstase keményen reagált Orbán Viktor „Románia elleni támadásaira”.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27705
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.