Hódítsa meg a Varjúvárat!

Ha legyalogol 55 km-t vagy leteker 60-at, Kós Károly otthona mellett vacsorázhat. De már 10 kilométerért is jár az élmény és a vacsora.
Hirdetés
Kezdje aktívan az idei, kilencedik Kolozsvári Magyar Napokat, és nevezzen be a Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúra valamelyik változatára: 10-től 60 km-ig terjedő útvonalakon lehet gyalogolni és kerékpározni augusztus 18-án Kolozsvártól Sztánáig. 
 
A kolozsvári EKE (Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891) tizenötödjére szervezi a Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúrát, azaz 
  • alaposan dokumentálta és megjelölte az útvonalakat, 
  • eteti és itatja a hosszú távon túrázókat, 
  • segít az elakadóknak, 
  • és a végén mindenkit vendégül lát egy vacsorára a sztánai Varjúvár melletti, szintén Kós Károly tervezte Szentimrei-villában. 
  • Sőt vissza is szállítja a bringákat Kolozsvárra. 
Mindezt a kolozsvári árakhoz képest potom pénzért
 
A leghosszabb, 55 km-es gyalogtúra a szintén Kós Károly tervezte kolozsvári Kakasos templomtól a Hója erdőn és a Riszeg-tetőn át vezet a Varjúvárig, a 25 és 10 km-es távon Sztána környékét lehet bejárni. A kerékpáros túra 60 km-es útvonala ugyanott halad, mint a gyalogos 55 km-es, csak a cél után majd le kell pedálozni az E60-as útra, ahol teherautókra pakolják a bringákat. 
 
A 40 km-es kerékpáros útvonal félúton csatlakozik be a 60 km-es változatba a gorbói országúton, a 35 km-es táv pedig a Sztána környéki településeken vezet körbe több kalotaszegi református templom és az Almási vár érintésével. A könnyű, 25 km-es távon Gyerővásárhelytől lehet elkerekezni a Riszeg-tető érintésével a Szentimrei-villához.
 

Hirdetés