Terror Siculorum
MTímea
2018. július 30. hétfő, 18:30
Most éppen enyhébb végrehajtási fokozatot állapítottak meg, így Csíkszeredába kerülhet a székelyföldi terrorvád két elítéltje.

Hétfőn helyt adott a bíróság Beke István és Szőcs Zoltán fellebbezésének, így nem helyezik át szigorított fegyházba őket, tudta meg a Székelyhon. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) két aktivistája jelenleg a feketehalmi börtönben tartózkodik, innen a csíkszeredai fegyházba szállíthatják őket, mely megfelel a most megállapított, a korábbihoz képest enyhébb végrehajtási fokozatnak. Átszállításukig minden korábbi kedvezményt visszaállítottak számukra, a csíkszeredai magyar főkonzulátust is értesítették, hogy látogathatók, a hétvégén be is engedték a külképviselet tagjait.

Beke Csilla, Beke István felesége a lapnak elmondta, már csak akkor hisz el bármit is, ha látja. Az állandó bizonytalanság is a pszichológiai terror része – fogalmazott. Nemrég még arról volt szó, hogy a Dâmboviţa megyei Mărgineni maximális biztonságú intézetbe szállítják át őket. Szigorított intézkedéseket léptettek életbe velük szemben, például külön cellába vitték őket, lecsökkentették a telefonbeszélgetéseik időtartamát, illetve a látogatásokat. 24 óra után mégis levették a celláról a „maximális biztonságú” feliratot, és engedélyezték a napi hatvan perces telefonbeszélgetést. A börtönalkalmazottak sem értik, hogy mi folyik az ügyben. 

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.