Terror Siculorum
Timi
2018. július 30. hétfő, 18:30
Most éppen enyhébb végrehajtási fokozatot állapítottak meg, így Csíkszeredába kerülhet a székelyföldi terrorvád két elítéltje.

Hétfőn helyt adott a bíróság Beke István és Szőcs Zoltán fellebbezésének, így nem helyezik át szigorított fegyházba őket, tudta meg a Székelyhon. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) két aktivistája jelenleg a feketehalmi börtönben tartózkodik, innen a csíkszeredai fegyházba szállíthatják őket, mely megfelel a most megállapított, a korábbihoz képest enyhébb végrehajtási fokozatnak. Átszállításukig minden korábbi kedvezményt visszaállítottak számukra, a csíkszeredai magyar főkonzulátust is értesítették, hogy látogathatók, a hétvégén be is engedték a külképviselet tagjait.

Beke Csilla, Beke István felesége a lapnak elmondta, már csak akkor hisz el bármit is, ha látja. Az állandó bizonytalanság is a pszichológiai terror része – fogalmazott. Nemrég még arról volt szó, hogy a Dâmboviţa megyei Mărgineni maximális biztonságú intézetbe szállítják át őket. Szigorított intézkedéseket léptettek életbe velük szemben, például külön cellába vitték őket, lecsökkentették a telefonbeszélgetéseik időtartamát, illetve a látogatásokat. 24 óra után mégis levették a celláról a „maximális biztonságú” feliratot, és engedélyezték a napi hatvan perces telefonbeszélgetést. A börtönalkalmazottak sem értik, hogy mi folyik az ügyben. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27604
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.