Sajtkoffer
gycsaba
2018. július 20. péntek, 18:31
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.

A Holzindustrie Schweighofer továbbra is felvásárolja az ország természetvédelmi parkjaiban törvénytelenül kitermelt faanyagot, annak ellenére, hogy az osztrák faipari vállat ezt több alkalommal is nyíltan tagadta – mutat rá legfrissebb jelentésében a washingtoni székhelyű Environmental Investigation Agency (EIA).

Az amerikai természetvédelmi szervezet szerint az osztrák tulajdonú cég az év eleje óta több mint 35 ezer köbméter, a Radnai és a Kelemen nemzeti parkból származó rönköt vásárolt beszállítóitól. A Schweighofer az Agerpreshez eljuttatott válaszában azt magyarázza hosszasan, hogy a társaság minden beszállítójától elkéri a faanyag eredetét igazoló okiratokat, s amennyiben a portéka természetvédelmi területről származik, elállnak a vásártól.

Az amerikai környezetvédők friss jelentésükben az eszeveszett tempóban zajló romániai erdőirtásra is felhívják a figyelmet: míg 2005-ben 300 ezer hektár szűz erdőség szerepelt a hivatalos nyilvántartásban, ez mára 100 ezerre csökkent.

A Holzindustrie Schweighofer 2002 óta három deszkagyárat és két panelgyártó üzemet működtet az országban összesen körülbelül 3100 alkalmazottal. Időközben alaposan elvesztette népszerűségét az illegális fakitermelés gyanúja miatt. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27458
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.