Fotó: vízügyi minisztérium
Szeméttenger
Timi
2018. július 18. szerda, 17:42
Egy hétig tart műanyagmentesíteni Románia legnagyobb víztározóját.

A szokatlanul csapadékos nyár miatt megáradt Kis-Beszterce óriási mennyiségű hulladékot, elsősorban PET-palackot sepert ki az erdőkből egyenesen a Békási-víztározóba. Az utóbbi hetekben tucatjával kerültek fel az internetre a víz felszínét borító „műanyagbevonatról” készült felvételek, valamint az illetékes hatóságokat szidalmazó Facebook-bejegyzések.

A közfelháborodás nyomán érthető, hogy az önkéntesek, a tűzoltók, a csendőrök, a magáncégek képviselői, a Hidroelectrica, illetve a vízügyi minisztérium illetékesei és a helyi elöljárók egymást verik le a nagytakarításban, mely hétfőn kezdődött és várhatóan a hétvégéig tart. Csütörtökön maga a vízügyi és erdőgazdálkodási miniszter, Ioan Deneş is a helyszínre érkezik, hogy részt vegyen az akcióban. A feladathoz összesen kilenc motorcsónakot, kotrógépeket, billenőszekrényes teherszállítókat, egy darut, speciális konténereket és egy tömörítőt is használnak.

A tó felszínét egyébként egész évben ellepi a műanyag, érdekes, hogy az év más szakaszában ez kevésbé zavarja a hatóságokat. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27421
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.