Nagy Testvér
béel
2018. július 18. szerda, 09:04
És támogatásáról biztosította.

Ez nem tartott sokáig: Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) újonnan kinevezett attaséja, David Varner társaságában máris meglátogatta Anca Jurmát, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) múlt héten kinevezett ügyvivő főügyészét.

A találkozóról az amerikai nagykövetség számolt be közösségi oldalán.

A rövid tájékoztatóból kiderül: Klemm és Varner a DNA székházában látogatta meg Jurmát, ahol biztosították a nagykövetség további támogatásáról. Egyben arról tárgyaltak, hogyan lehetne elmélyíteni az Egyesült Államok és Románia közötti együttműködést a törvények alkalmazásának területén.

Mint ismeretes, az amerikai nagykövetségnek nagy líblingje a DNA, Klemm több ízben is nyilatkozatban állt ki egyrészt a korrupcióellenes ügyészség, másrészt annak múlt héten az igazságügy-miniszter javaslatára, állítólagos alkotmányellenes lépései miatt menesztett volt főügyésze, Laura Codruța Kövesi mellett, folyamatosan méltatva tevékenységüket és eredményeiket.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.