Illusztráció
emberrablás
Timi
2018. július 17. kedd, 17:29
A nagykövetségek és egy válságstáb is a férfi kimenekítésén dolgozik, de nemzetközi segítségre is számítanak.

Nemzetközi segítséget kér Románia a Líbiában elrabolt román mérnök kiszabadítására – közölte a külügyminisztérium, mely kedden tárgyalt Líbia romániai nagykövetségének képviselőivel Bukarestben.

Időközben a pár nappal ezelőtt alakult válságstáb is folytatja munkáját, és keresi a lehetséges megoldásokat az elrabolt román állampolgár megmentésére. A két ország nagykövetei kapcsolatban állnak egymással, de folyamatos az egyeztetés a mérnök családja és a cég között, mely a férfit foglalkoztatta.

A külügyminisztérium emlékeztet arra, hogy 2015 óta a legmagasabb figyelmeztetés érvényes Líbiára, ennek megfelelően a térség azonnali elhagyására szólították fel az ott tartózkodó román állampolgárokat.

A válsághelyzetet egyébként Románia líbiai nagykövetségén keresztül kezelik, amelyet Tuniszba helyeztek át.

A román mérnököt három líbiai társával együtt szombaton rabolta el egy fegyveres banda a murzuki kőolajmező környékéről. Egy neve elhallgatását kérő forrás azt nyilatkozta, hogy akkor rabolták el a mérnököket, amikor egy másik területre indultak a szálláshelyükről. Személygépkocsijukat elhagyatva találták meg. A négy személy közül kettőt szabadon engedtek, de a román férfit még fogságban tartják.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27408
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.