Medvebűnözés
béel
2018. július 13. péntek, 07:38
Kutyát sétáltat férfit sebesített meg egy anyamedve Tusnádfürdőn.

Már megint emberre támadt a medve a Székelyföldön: az újabb incidens Tusnádfürdőn történt.

Az esetről Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke számolt be csütörtökön közösségi oldalán.

Mint kiderült, a medvetámadás még hétfőn este történt, az üdülőváros vasútállomásának közelében. A részletekről maga az áldozat, Szabó István helybeli lakos számolt be Csíksomlyón, a megyei sürgősségi kórház fertőző osztályán.

Mint elmondta, a kutyáját sétáltatta, és az állomás irányából éppen útban volt a főút felé, amikor egy hármobocsos anyamedve ugrott elé. Ekkor még visszahúzódott, de amikor Szabó felvette a kutyáját az ölébe, a medve ismét előugrott, és akkor már megtámadta.

„A körmeit beleakasztotta a mellkasomba” - mondta az áldozat, aki azt is megjegyezte: a település környékén irtózatosan elszaporodtak a medvék.

Amit bárki megtapasztalhat, ha máskor nem, Tusványos idején, amikor lépten-nyomon a medvék jelenlétére figyelmeztető feliratokba botlik.

Rosszabb esetben személyes találkozó alkalmával, amikor éjszaka a táborból hazafelé gyalogol a szállására.

A megyei önkormányzat elnöke minden esetre közölte: csütörtökön ismét jelezte a környezetvédelmi tárcának, hogy a megyében nagy a baj, és sürgős beavatkozás szükséges.

Emlékeztetett: a minisztérium a múlt héten jóváhagyta a medveállomány konzerválását szolgáló akciótervet, és ha betartják az abban foglaltakat, a tárcának egy éven belül ki kell dolgoznia az emberi áldozatok kárpótlását szolgáló rendszert.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27359
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.