szabot
2018. július 13. péntek, 19:38
Jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment – mindenkit ott képeznek, ahol hátrányban érzi magát.

Komplex felzárkóztatási programot indít a Babeș–Bolyai Tudományegyetem az ősszel tanulmányaikat elkezdő diákok számára – közölte ma az egyetem. A StudHub BBTE célja az egyetemi (majd szakmai) siker feltételeinek biztosítása szakterülettől függetlenül. 

 
Hosszabb távon az egyetem szakmai segítség nyújtása révén csökkenteni szeretné az egyetemisták lemorzsólódását, hogy minél több BBTE-n tanulmányokat folytató diák sikeresen végezze el a megkezdett felsőoktatási képzést.
 
Minden résztvevőt egy tutor (a projektben résztvevő tanár) kísér az első év folyamán. Ezenkívül olyan műhelyeken vehetnek részt, amelyek a sikerhez szükséges készségeket és képességeket (soft skilleket) fejlesztik: jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment. A diákok karriertanácsadásra is jelentkezhetnek, és elsajátíthatják a hatékony önmotivációs stratégiák és stresszkezelés alapjait is.
 
Minden résztvevő használhatja az egyetem Tanulási Központjának felszerelését: számítógépek, laptopok, internet, egyéni és csoportos tanulásra alkalmas közösségi terek, valamint részt vehet az itt megszervezett filmklubokon, társasjáték-esteken, kirándulásokon.
 
A Tanulási Központba már a jelenleg zajló felvételi során lehet jelentkezni, valamint a 2018/2019-es tanév kezdetén a program Facebook-oldalán. A programot a Világbank támogatja.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27374
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.