Jean-Claude, van baj
béel
2018. július 13. péntek, 09:04
Az Európai Bizottság elnöke igencsak hadilábon áll az egyensúllyal.

Nagyon furcsa videó készült Jean-Claude-Junckerről, az Európai Bizottság elnökéről a NATO csütörtökön zárult brüsszeli csúcstalálkozóján.

A Daily Mail és az AP hírügynökség által is bemutatott felvételen az látható, hogy Juncker a csúcstalálkozó alkalmából rendezett szerdai ünnepségen nem igazán ura a saját testének.

Konkrétan ide-oda dülöngélt, olyannyira, hogy egy adott pillanatban a finn és az ukrán elnöknek, valamint Mark Rutte holland miniszterelnöknek kellett őt több oldalról is megtámogatnia, hogy le tudjon menni egy lépcsőn, illetve hogy ezt követően egyáltalán talpon tudjon maradni.

A felvételen látható, hogy számos állam-vagy kormányfő zavartan, mosolyogva vagy zavartan mosolyogva követi figyelemmel a jelenetet.

Juncker kapcsán régóta elterjedt a közbeszédben, hogy nem feltétlenül a mentes víz vagy a rostos őszilé rajongója, ha valamilyen ital fogyasztásáról van szó.

Mi azonban a legkevésbé sem szeretnénk semmit sem inszinuálni, főleg azért, mert Juncker – aki már korábban is furcsa viselkedéssel hívta fel magára a figyelmet – egyszer arról beszélt: isiásza van, ami komoly hátfájdalommal jár, és lábzsibbadást is okoz, ami akár magyarázata is lehet annak, hogy az, aki ebben szenved, nem teljesen ura a saját mozdulatainak.

Antonio Costa portugál miniszterelnök most is azt mondta: Juncker hátfájdalmakra panaszkodott.
Mark Rutte holland kormányfő is arról beszélt, tudomása szerint nincs szó semmi komolyról, de Junckernek gondjai vannak a hátával, ez pedig néha fájdalmat okoz.

Az Európai Bizottság – a magánélet védelmére hivatkozva – nem kívánta kommentálni az esetet.

Annyi bizonyos, hogy – mint a BBC közölte – a díszvacsorára Junckert már kerekesszékben tolták be.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27360
Létezik-e szerelem első látásra, működhet-e a távkapcsolat, számít-e a korkülönbség, áthidalható-e a hűtlenség? – keressük a választ Szabados Andrea párterapeutával. A párkapcsolatok nem működnek maguktól, figyelmeztet, ezért jobb beszélni róla.
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.