Számoltak még
Jean St'Ay
2018. július 13. péntek, 12:53
Lehet, hogy mégis más „sportágban” kellene szerencsét próbálnia az ifjú Aszadnak?

Beszámoltunk róla: a július 4. és 14. között Kolozsváron zajló 59. Nemzetközi Matematikai Tantárgyversenyen részt vesz Háfez al-Aszad, Bassár el-Aszad szíriai elnök fia.

Arról is beszámoltunk, hogy az eddigi eredményei alapján a 16 éves elnöki sarj nemigen tekinthető matekzseninek, illetve, hogy a hírek szerint az ifjú Háfez azért lett a szíriai matekcsapat tagja, mert a nemzetközi tantárgyversenyeken való részvétel igen jól mutat az önéletrajzban, amelyet a jelölt a világ tekintélyes egyetemeinek küld, felvételben reménykedve.

Sőt, arról is beszámoltunk, hogy 80 csendőr és 60 rendőr vigyáz a jeles versenyzőre, tekintettel a protokollra, meg a világpolitikai helyzetre. Jó, nem csak rá. A versenyen részt vevő minden egyes matekes irtó nagy biztonságban érezhette magát.

Időközben lejárt a számok csatája, és a verseny honlapján közzétették az eredményeket. Nos, a szíriai srác, ha tetszik, hozta a formáját. A szíriai csapat utolsó helyén végzett, kereken 3 (azaz három) ponttal. Díjat, elismerést értelemszerűen nem hozott neki a teljesítmény.

Háfez al-Aszad összesítettben sem döntött rekordokat. A 615 versenyzőt felvonultató mezőnyben a 486. helyen végzett. Hát, ebből nemigen lesz világranglista-vezető egyetemi hely.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27365
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.