Klarstellung
béel
2018. július 13. péntek, 12:05
Németországban is büntetik a hivatali visszaélést – jelezte szerényen a diplomáciai képviselet.

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a mozgáskorlátozott ebet, még akkor is, ha a bukaresti szenátus elnökéről van szó.

Călin Popescu Tăriceanu csütörtökön este egy televíziós interjúban védelmébe vette az igazságügyi törvények módosításait, és többek között azzal érvelt a hivatali visszaélés büntethetőségének csökkentése mellett, hogy a hét eleji brüsszeli látogatásán Viorica Dăncilă miniszterelnöknek az Európai Bizottság vezetői azt mondták: azt többek között Németországban sem büntetik.

A német nagykövetség viszont pénteken jelezte: dehogynem.

Tăriceanu konkrétan azt mondta, a parlamenti többség mindenképpen végigviszi az igazságügyi törvények módosítását.

„Szerintem nem mese a párhuzamos állam, legalábbis Romániában, és úgy hallottam, hogy a Bizottságban is elkezdték ebben a tekintetben komolyabban szemlélni a dolgokat. Nem marad más hátra, mint végigvinni az igazságügyi törvényeket és törvénykönyveket (...) Hallottam, hogy Viorica Dăncilă, amikor találkozott Junckerrel és Timmermansszal, megkérdezte őket, hogy Hollandiában vagy Németországban van-e hivatali visszaélés. Azt mondták, nincs” – hangsúlyozta Călin Popescu Tăriceanu.

Na, erre reagált pénteken a bukaresti német nagykövetség. A jó germánok nem tolták túl a biciklit, két mondatból áll az egész válasz. De milyen két mondatból!

„Németországban a hivatali visszaélés büntetését az adótörvények, a fegyelmi jog és a büntető törvénykönyv cikkelyei is rögzítik. A büntetések a szerény mértékű bírságtól a fegyelmi intézkedéseken át a jelentős időtartamú szabadságvesztésig terjednek” – olvasható a reakcióban.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27363
Létezik-e szerelem első látásra, működhet-e a távkapcsolat, számít-e a korkülönbség, áthidalható-e a hűtlenség? – keressük a választ Szabados Andrea párterapeutával. A párkapcsolatok nem működnek maguktól, figyelmeztet, ezért jobb beszélni róla.
Az állami bányavállalatnak elege lett abból, hogy ide járnak a katasztrófaturisták fotózkodni.
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.