Ezüst!
Szerző: Boros Miklós
2018. július 12. csütörtök, 22:07
Miklós Andrea 400 méteres síkfutásban lett második a finnországi Tamperében.

Egyéni rekorddal, 52,07 másodperces idővel ért célba a csütörtöki döntőben, csak az indiai Hima Das (51,46) volt gyorsabb Kanizsay Magdolna tanítványánál. A harmadik helyen a sokáig vezető az amerikai Taylor Manson (52,28) ért célba.

A 19 éves, az elmúlt hetekben érettségiző versenyző két éve Tbilisziben megnyerte ezt a számot az U18-as Európa-bajnokságon, a román felnőtt 4x400-as váltóbal pedig fedettpályás világbajnokságon szerzett bronzérmet és vett részt a riói olimpián. Miklós Andrea 200 méteren is rajthoz áll még a világbajnokságon, amelynek előfutamait pénteken, döntőjét pedig szombaton rendezik. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27358
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.