Székely bosszú
gycsaba
2018. július 12. csütörtök, 17:08
Éhségsztrájkba kezdett egy családi ház megmentéséért a székelyudvarhelyi városháza előtt az uh.ro fotóriportere.

Egyed Ufó Zoltán tiltakozásával azt akarja elérni, hogy – mint az uh.ro-n csütörtökön megjelent cikkében írja – a Hargita megyei tanács hagyja abba azt a hónapok óta tartó bosszúhadjáratot, amit Séra Zoltán korondi lakos ellen folytat, közpénzből.

A megyei tanács egy hulladékátrakó és tömörítő telep megépítését tervezte Korondon, épp a Séra Zoltán 18 éve épült családi háza mellett. Séra azonban a környékbeli lakosokkal együtt – nem örülvén annak, hogy Udvarhelyszék összes hulladékát a házuk mellé hordanák –

pert indítottak a megyei tanács ellen, ezt alapfokon meg is nyerték, és leállíttatták a munkálatokat.

Válaszlépésként perek sokaságát akasztotta Séra nyakába a megyei tanács, és törvénytelenségre hivatkozva – egy közjegyzői aláírás hiánya miatt – kérte a korondi lakos házára 18 évvel ezelőtt kiállított építési engedély visszavonását és a családi ház lebontását.

Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy a marosvásárhelyi bíróság a múlt héten úgy döntött, hogy

a Hargita megyei tanács kérésére visszavonja Séra házának építési engedélyét.

Így folytatódhat egy másik per, amiben a megyei tanács a korondi lakos házának a lebontását kéri.

Írásában Egyed Ufó Zoltán leszögezi: tiltakozó akciójával azt próbálja nyomatékosítani, nem ért egyet azzal, hogy közpénzből zaklassanak valakit, aki próbálja megvédeni családja egészségét és nyugalmát. Nem tartja korrektnek, hogy „Séra saját pénzéből próbálja megvédeni magát, míg Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök közpénzből áll bosszút rajta”.

„Kérem, sőt követelem: szálljanak le Séráról! Hagyják élni ezt az embert, akit már így is az idegbaj határára kergettek”

- írja az udvarhelyi fotóriporter.

Egyed Ufó Zoltán mindaddig folytatni akarja a csütörtökön elkezdett éhségsztrájkot, míg meg bizonyosodik róla, hogy a leállítják a Séra háza elleni pereket. Ha egy hónapon belül nem történik semmi az ügyben, az udvarhelyi fotós azt ígéri, még keményebb kampányba kezd.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27352
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.