A Wesselényi utca és a Magyar utca sarka random kolozsvári tüntetésen | Fotó: Szabó Tünde
Szép új világ
szabot
2018. július 11. szerda, 19:46
Meg a Wesselényi utca és a környező kisebb utcák. Újranyitják a kolozsvári képzelődési központot, lehet közvitázni.

Kolozsvár önkormányzata új közvita-sorozatot indít egyes belvárosi utcák rehabilitációja előtt: a városvezetést tényleg érdekli, mit gondolnak a kolozsváriak arról, hogyan nézzen ki és milyen funkciót kapjon a Magyar utca, a Wesselényi utca és az ebből nyíló kisebb utcácskák.

Az ilyen ötletelések lefolytatására létrehozott Civil Innovációs Központ három nyilvános beszélgetést rendez a közeljövőben:

  • július 17-én, kedden 17 órától a a sétatéri Kaszinó épületében a Wesselényi (Regele Ferdinand) utca, a Wesselényi utcából a volt telefonpalotához vezető Kornis utca, az innen a Mátyás szülőházához vezető Bocskai (Sextil Pușcariu) utca kerül terítékre, valamint a Central áruház mellől nyíló, íves Szappanyos (Tipografiei) utca közepén a Tűzoltó-toronnyal;
  • július 26-án, csütörtökön 17 órától szintén a Kaszinó épületében a Magyar utca (Bulevardul 21 decembrie 1989) rehabilitációja lesz a téma;
  • augusztus 7-én, kedden 17 órától a beszélgetést áthelyezik a Mărăști lakónegyedbe, a Szalay (Molnar Piuariu) utcába, ahol arról lehet vitatkozni majd, hogy az a környék hogyan mutasson a jövőben.
A nyilvános beszélgetésekre nemcsak urbanisztikai szakembereket várnak, hanem az illető környék és az egész város lakóit, akik bele szeretnének szólni a város gondjainak megoldásába. A kolozsvári városháza a Civil Innovációs Központot az ötletelés és az együttműködés új formáinak kísérleti terepeként reklámozza, hasonló beszélgetéseket korábban a Farkas utcáról, illetve a Béke (Lucian Blaga) térről és környékéről rendezett.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27336
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.