Medvebűnözés
béel
2018. július 4. szerda, 07:36
Az Alföldre is lemerészkednek a nagyvadak.

Már nem a Székelyföld privilégiuma a lakott területek közelében szabadon csatangoló medve: az alföldi vidékeken is megjelent a nagyvad.

Hétfőn este Arad megyében, a Maros-ártér Tájvédelmi Körzet területén az Arad és Pécska között közlekedő vonatból vett észre egy pécskai férfi egy, a vágányok közelében bóklászó medvét. Az utas le is filmezte az állatot, amely igencsak jó formában van, hiszen versenyt nyargalt a szerelvénnyel.

A medve később Németpereg térségében szépen átsétált Magyarországra. A hatóságok nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy befogják az emberekre is potenciális veszélyt jelentő állatot, de nem találták meg.

Az Aradihírek.ro emlékeztet: sajtóhírek szerint az elmúlt napokban a közvetlen a magyar határ mellett fekvő Kispereg és Tornya környékén is láttak felbukkanni egy-egy (vagy ugyanazt a) medvét.

A magyarországi média beszámolt arról, hogy miután Csongrád megyében befogtak egy – feltehetően a Felvidékről átkóborolt – medvét, és visszavitték a szlovák határ közelébe, a Dél-Alföldön ismét felbukkant egy példány, ezúttal Makó és a magyar–szerb határ környékén. Nem elképzelhetetlen, hogy ez az állat tévedt át a Arad megye nyugati, dél-nyugati részére is.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27224
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.