Klaus Iohannis három évvel ezelőtti kampánya | Fotó: Facebook
Szavazatvadászat
Timi
2018. július 3. kedd, 21:00
A választások napján is lehetne kampányolni. A PSD még az iskolákba is bevinné a politikát, de ez végül nem került bele a törvénybe.

A büntető törvénykönyv módosítgatása mellett még egy fontos törvénykezdeményezés ment át ma a szenátuson, mely a jövő évi államfőválasztást készíti elő. A PSD szenátora, Șerban Nicolae által kezdeményezett jogszabály kitolná a kampányt a választás napjáig, betiltaná a nemzeti vagy vallási jelképek használatát a plakátokon, és lehetővé tenné az iskolákban zajló korteskedést. Ez utóbbi lehetőséget végül civil és diákönkormányzati nyomásra kivették a törvény szövegéből.

A jelöltek továbbra is ingyenesen szerepelhetnek a közszolgálati televíziókban és rádiókban, a kereskedelmi csatornák pedig egységes áron biztosíthatnak nyilvánosságot nekik, ellenkező esetben büntetéseket helyeztek kilátásba. A jelöltek indulásának feltétele 200 ezer támogató aláírás, újdonság azonban, hogy egy választó több jelöltet is támogathat. 5 ezertől 10 ezer lejig terjedő büntetésre számíthat az, aki más párt vagy jelölt jelképét vagy képmását használja fel, például negatív színben feltüntetve.

Az RMDSZ egyébként nem támogatta a törvénymódosítást, Cseke Attila frakcióvezető indítványozta, hogy kerüljön vissza a szakbizottsághoz, de ezt nem szavazta meg a plénum.

A jogszabályt végül 70 honatya szavazta meg, 15-en voksoltak ellene, 12-en tartózkodtak. A képviselőház lesz a döntő ház.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27221
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.