A kép forrása Gabriel Oprea Facebook-oldala
Plágiumkapitány bevetésen
szabot
2018. június 30. szombat, 11:15
A Euronews is megírta, hogy odahamisított egy kezezést Obamával a volt román miniszterelnök-helyettes.
Tegnap tette ki saját Facebook-oldalára a fenti képet Gabriel Oprea volt (és rendesen levitézlett) belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes, ma már a hazai után a nemzetközi sajtó is rajta szórakozik.
 
A Euronews megkeresésére azt válaszolta, Obama mindenkivel kezet rázott a teremben, Aurescu külügyminiszterrel, vele és Traian Băsescuval. Ő maga nem fotós és nem is ért a képhamisításhoz, ezt a képet ő is csak úgy kapta. Majd ezt az olcsó mentegetőzést kitette saját Facebookjára is:
 
 
Ha a képhamisításhoz nem is ért, szeme igazán lehetne. Azzal, hogy Obama úgy fog vele kezet, hogy nem is rá néz, ő se Obamára, Băsescu meg úgy vigyorog valakire, aki ott sincs, mint a ligeti vadalma – mindenki komplett idiótának tűnik a fotón.
 
Oprea és Obama
 
Szöveg hamisításához viszont ért, Gabriel Oprea ugyanis két húzásával tűnt el a hazai politika süllyesztőjében. Az egyik az, hogy kiderült, plagizálta a doktoriját, sőt az általa vezetett doktori dolgozatok sem az eredetiség mintapéldányai. A másik pedig az a basáskodás, ahogy a rendőröket odatette őt meg nem illető hivatalos konvoj biztosítására. Egy ilyen konvoj motoros felvezetőjeként halt meg Bogdan Gigină rendőr, amikor késő este nagy sebességgel haladtak az esős aszfalton, és belezuhant a gázművek ásta munkagödörbe.
 
A hamisítás jegyében telt Oprea politikai karrierje, és úgy tűnik, annak jegyében óhajt visszatérni is, kommentálta az ordas képhamisítást Traian Băsescu.
 
comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.