Kép: A FIFA facebook-oldala
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 28. csütörtök, 23:51
A csoportkör utolsó napján Anglia elkerülte a brazilok ágát.

A nap dilemmája: könnyebb nyolcaddöntő (Japán ellen), majd nehezebb ág (Brazília / Mexikó, majd Franciaország / Argentína / Uruguay /Portugália) vagy nehezebb nyolcaddöntő (Kolumbia), de utána könnyebb ág (Svédország / Svájc), jóval kevesebb utazással megspékelve? Az előbbihez győzelemre, utóbbihoz vereségre kellett volna játszani a meccs előtt tökéletes holtversenyben levő angol–belga duónak. 

A dilemma feloldója: Adnan Januzaj. Az edzők mindkét oldalon az eddigi tartalékokat küldték pályára, és mivel 22 jelenlegi vagy egykori Premier League-focista volt a pályán, a színvonal is egy Burnley–Watford csatát idézett, a francia–dán meccs barátságos hangulatában. Egészen Januzaj teljesen váratlan, de parádes góljáig, amely után egyértelművé vált, hogy Belgium nyerni akar, és nem taktikázni. Anglia pedig semmit se akart. 

A nap fordítás-specialistája: Tunézia. Negyven év után nyert ismét meccset a vb-n, és akárcsak 1978-ban Mexikóval szemben (3-1), most is félidei hátrányból fordítva győzött Panama ellen. 

A csoportkör nullája: Panama. Az újonc egyedüli csapatként nem szerzett pontot, miközben négy éve három ilyen válogatott (Kamerun, Honduras, Ausztrália) is akadt. A legtöbb gólt (11) is a közép-amerikaiak kapták. 

G-csoport, 3. forduló: ANGLIA–BELGIUM 0-1
Anglia: Pickford – Jones, Stones (Maguire, 46.), Cahill, – Alexander-Arnold (Wellbeck, 79.), Delph, Dier, Loftus-Cheek, Rose – Vardy, Rashford.
Belgium: Courtois – Dendoncker, Boyata, Vermaelen (Kompany, 74.) – T. Hazard, Fellaini, Dembélé, Chadli – Januzaj (Mertens, 85.), Batshuayi, Tielemans.
Gólszerző: Januzaj (51.)
PANAMA–TUNÉZIA 1-2
Panama: Penedo – Machado, R. Torres (Tejada, 56.), Escobar, Ovalle – Bárcenas, Godoy, G. Gómez, Avila (Arroyo, 81.), J. L. Rodríguez – G. Torres (Cummings, 46.).
Tunézia: Maszluszi – Naggez, Bedui, Meriah, Haddadi – Szasszi (Badri, 46.), Szkiri, Saalali – F. Ben Jusszef, Kazri (Szrarfi, 88.), Szliti (Kalil, 77.).
Gólszerzők: Meriah (33., öngól), illetve F. Ben Juszef (51.), Kazri (66.)
A csoport végeredménye: 1. Belgium 9 pont, 2. Anglia 6, 3. Tunézia 3, 4. Panama 0. 
A nyolcaddöntők műsora:
Június 30., szombat: Franciaország–Argentína (17.00), Uruguay–Portugália (21.00)
Július 1., vasárnap: Spanyolország–Oroszország (17.00), Horvátország–Dánia (21.00)
Július 2., hétfő: Brazília–Mexikó (17.00), Belgium–Japán (21.00)
Július 3., kedd: Svédország–Svájc (17.00), Kolumbia–Anglia (21.00)
comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.