Foci-vb, tizenkettedik nap: Őrült végjáték a B csoportban

Spanyolország–Oroszország és Uruguay–Portugália az első két nyolcaddöntő párosítása.
Hirdetés

A nap távolsági csatája: a spanyol–portugál. A B-csoport két favoritja egymástól 1597 kilométerre lépett pályára Kalinyingrádban, illetve Szaranszkban, tudva, hogy az első helyezett az oroszokkal, a második viszont Uruguay-jal találkozik a nyolcaddöntőben. Utóbbit mindkettő megpróbálta elkerülni, sokáig a portugálok álltak nyerésre, de a végjátékban mindkét meccsen fordult a kocka és ez több rúgott góljuk miatt a spanyoloknak kedvezett. A videobíró Irán 11-esében és a spanyolok egyenlítésében is jó döntéshez segítette a játékvezetőket.

A nap antihőse: Cristiano Ronaldo. Büntetőt hibázott és a kiállításhoz is közel járt, de a paraguayi Cáceres videózás után csak sárgát adott neki egy labda nélküli lerántásért. 

A csoportkör szimpatikus vesztese: Marokkó. Látszik, hogy lekerült róla a nyomás azzal, hogy már nem volt esélye továbbjutni. A meglepően tompa spanyol csapat ellen kétszer is vezetett és Nordin Amrabat kapufájánál szerencséje sem volt. 

A nap Real–Barcelona konfliktusa: Iniesta és Sergio Ramos. A két spanyol topklub kapitánya látványosan nem értette meg egymást egy nagyon egyszerű passznál, ezért mehetett Butaib egyedül kapura, hogy megszerezze a vezetést Marokkónak. Iniesta aztán gyorsan „egyenlített”, és Iscónak is kiosztott egy gólpasszt.

Hirdetés

A nap legszomorúbb portugálja: Carlos Queiroz. Irán szövetségi kapitánya mindent megtett honfitársai kiejtésére, de nem járt sikerrel.

A spanyol kapus, David de Gea a Spanyolország-Marokkón | Fotó: FIFA/Facebook

B-csoport, 3. forduló: IRÁN–PORTUGÁLIA 1-1
Irán: Beiranvand – Rezaeian, Hosszeini, Puraligandzsi, Hadzsszafi (Mohammadi, 56.) –Dzsahanbahs (Goddosz, 70.), Taremi, Ezatolahi (Anszarifard, 76.), Ebrahimi, Amiri – Azmun.
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma (B. Silva, 70.), W. Carvalho, Adrien Silva, Joao Mário (Moutinho, 84.) – André Silva (Guedes, 90+5.), C. Ronaldo. 
Gólszerző: Quaresma (45.), illetve Anszarifard (90+3., 11-esből) 
SPANYOLORSZÁG–MAROKKÓ 2-2
Spanyolország: De Gea – Carvajal, Piqué, Ramos, Jordi Alba – Busquets, Thiago Alcántara (Asensio, 74.) – D. Silva (Rodrigo Moreno, 84.), Iniesta, Isco – Diego Costa (Iago Aspas, 74.).
Marokkó: Munir – Dirar, Szaissz, Da Costa, Hakimi – el-Ahmadi, Busszufa – N. Amrabat, Belhanda (Fazsr, 63.), Zijes (Buhadduz, 85.) – Butaib (en-Nesziri, 72.).
Gólszerzők: Isco (19.), Iago Aspas (90+1.) illetve Butaib (14.), en-Nesziri (81.)
A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 5 pont (6-5), 2. Portugália 5 (5-4), 3. Irán 4, 4. Marokkó 1.

Hirdetés