Tragédia
Jean St'Ay
2018. június 25. hétfő, 11:06
Ezúttal, szerencsére, halálos áldozat nem volt.

A baleset vasárnap történt, a magyarországi 42-es főúton, Berettyóújfalu és Mezőpeterd között, a román határ közelében.

Egy román rendszámú kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között átment a szembejövő sávra, ahol egy szlovák rendszámú személygépkocsival ütközött frontálisan. Egy másik román rendszámú személygépkocsi belerohant a már összeütközött járművekbe.

A magyar rendőrség jelentése szerint összesen tíz személy sérült meg a baleset során. Halálos áldozat szerencsére nem volt.

A román külügy is tájékozódott az ügyben. A minisztériumi közlemény szerint a súlyos baleset nyolc sérültje román állampolgárságú. Hatan közülük helyszíni ellátásban részesültek, másik két személyt viszont súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak.

Ez a baleset rövid időn belül a második, amely Magyarországon történik, román állampolgárok a szenvedő alanyai, és akár halálos tragédiába is torkollhatott volna. A májusi, hét halálos áldozatot követelő balesetről itt számoltunk be.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27097
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.