Illusztráció | Fotó: SRI
terrorelhárítás
Timi
2018. június 20. szerda, 18:41
A terroristákat dicsőítő férfit 15 évre tiltották ki az országból.

Dzsihadista propaganda terjesztése miatt a bukaresti fellebbviteli bíróság nemkívánatos személynek nyilvánított egy tunéziai férfit. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) közleménye szerint a kitiltás 15 évre szól.

A B.H.A. monogramú férfi 2015-ben egyetemistaként, tehát tanulmányi vízummal érkezett az országba. A hírszerzés látókörébe 2018 elején került, amikor is B.H.A. erőteljes radikalizálódáson ment keresztül. Mind magatartásában, mind az online térben jelentkező megnyilvánulásaiban a dzsihadista ideológiát képviselte, dicsőítette a terrorcselekményeket elkövető Daesh-tagokat (az Iszlám Állam, az ISIS terroristaszervezet egy másik megnevezése), rendszeresen terrorista propagandát terjesztő oldalakat látogatott, és a SRI megítélése szerint hajlandóságot mutatott erőszakos cselekmények elkövetésére is. Példaképei a 2015–2018 között merényleteket elkövető terroristák  voltak.

A SRI indítványozta a férfi kitiltását Románia területéről, ez alapján a bukaresti fellebbviteli bíróság úgy döntött, a nemzetbiztonsági kockázat miatt 15 évre kitiltja Románia területéről. A belügyminisztérium bevándorlási osztálya őrizetbe vette, és rövid időn belül hazaküldi a radikalizálódott egyetemistát.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27051
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.