A kép forrása a FIFA hivatalos Facebook-oldala
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 20. szerda, 17:34
A vébé talán legegyoldalúbb meccsén Spanyolország csak egy szerencsés góllal törte fel az iráni bunkerfocit.
Nem ma haltunk le az izgalomtól az oroszországi focivébén, az már biztos: az utolsó mérkőzésen is Spanyolország csak egyetlen gólt lőtt a nem épp futballnagyhatalom Iránnak.
 
A meccs Inzaghija: Diego Costa. A meccs egyetlen góljához nem sok köze volt a szerzőjének, egy menteni próbáló iráni védő rúgta rá a labdát, úgy pattant a hálóba.
 
 
A meccs Dugovics Titusza: Ramin Rezaeian. A foggal-körömmel védekező irániak közül is kiemelkedett a jobbhátvéd, amikor a gólvonalon keresztbe fekve, a hátával akadályozta meg a második spanyol találatot.
 
A meccs Nobel-békedíjasa: Andres Cunha. Az uruguayi bíró mindössze két sárgalappal honorálta az egyenlő megoszlásban 28 szabálytalansággal tarkított, olykor kifejezetten durva játékot.
 
B-csoport, 2. forduló: IRÁN–SPANYOLORSZÁG 0-1
Irán: Beiranvand – Rezaeian, Hosszejni, Puraligandzsi, Hadzsszafi (Mohammadi, 69.) – Ezatolahi, Ebrahimi – Anszarifard (Dzsahsanbahs, 74.), Taremi, Amiri (Goddosz, 86.) – Azmun. 
Spanyolország: De Gea – Carvajal, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Iniesta (Koke, 71.) – D. Silva, Isco, Lucas Vázquez (Asensio, 79.) – Diego Costa (Rodrigo Moreno, 89.).
Gólszerző: Diego Costa (54.)
A csoport állása: 1. Portugália és Spanyolország 4 pont (4-3), 3. Irán 3, 4. Marokkó 0.
 

A minimalista Uruguay már nyolcaddöntős

Uruguay nemcsak saját, hanem Oroszország továbbjutását is bebiztosította Szaúd-Arábia legyőzésével.
 
A nap lyukaskezűje: Mohamed al-Ovaisz. Az oroszok ellen ötöt kapó Abdullah al-Majuf helyett állhatott a szaúdi kapuba, megúszta eggyel, de az a lelkén szárad: aláfutott egy szögletnek, könnyű gólt ajándékozva Suareznek.
 
 
A nap minimalistái: Uruguay teljes csapata. Az első gól után hagyták focizni az ázsiai csapatot, csak arra vigyáztak, nehogy gólt kapjanak.
 
A-csoport, 2. forduló: URUGUAY–SZAÚD-ARÁBIA 1-0
Uruguay: Muslera – Varela, Godín, Giménez, Cáceres – C. Sánchez  (Nandez, 82.), Bentancur, Vecino (Torreira, 59.), C. Rodríguez (Laxalt, 59.) – Suárez, Cavani.
Szaúd-Arábia: al-Ovaisz – al-Sahrani, al-Bulaihi, Oszama Havszavi, al-Breik – al-Davszari, al-Dzsasszim (al-Mokvahvi, 44.), Otajf, al-Faradzs, Bahebri (Kanno, 75.)– al-Muvallad (al-Szahlavi, 78.).
Gólszerző: Suarez (23.)
A csoport állása: 1. Oroszország 6 pont (8-1), 2. Uruguay 6 (2-0), 3. Egyiptom 0 (1-4), 4. Szaúd-Arábia 0 (0-6).
 
 

Marokkó hazalőtte magát

Két 1-0-s vereséggel Marokkó az első csapat, amely biztosan hazamegy a csoportkör végén. 
 
A meccs trónfosztója: Cristiano Ronaldo. Öt nappal ezelőtt még Puskás Ferenc volt a válogatott meccseken legtöbb gólt szerző európai futballista, 84 találattal. CR7 pénteken egy mesterhármasal egyenlített, most pedig egy csukafejessel át is vette a vezetést. Már csak az a kérdés, mikor éri el a százat.
 
A világbajnokság pazarlói: a marokkói focisták. Irán ellen 13, Portugália ellen 16 lövés sem volt  elég nekik a gólszerzéshez, pedig mindkét meccset végigtámadták. Benatia, Belhanda és Zijes körbelőtték a kaput, ami pedig néha pontos volt, azt Rui Patricio védte – nem hiába volt két éve az Európa-bajnokság legjobb kapusa. 
 
 
B-csoport, 2. forduló: PORTUGÁLIA–MAROKKÓ 1-0
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – B. Silva (Gelson Martins, 59.), W. Carvalho, Joao Moutinho (Adrien Silva, 89.), Joao Mário (B. Fernandes, 70.) – C. Ronaldo, Guedes.
Marokkó: Munir – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi – el-Ahmadi (Fazsr, 86.), Busszufa – N. Amrabat,  Belhanda (Carcela, 75.), Zijes – Butaib (el-Kaabi, 69.).
Gólszerző: C. Ronaldo (4.)
 
 
Csak két bekezdésnyi ideje van egy-egy vébémeccsre? Kövesse Góleső érzés sorozatunkat: tömör és plasztikus meccskommentárok a legfontosabb gólokkal.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27050
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.