Világhírű román rendező előtt tiszteleg a kolozsvári magyar színház

Miniévaddal ünneplik Andrei Șerbant.
Hirdetés

Három egymást követő napon mutatja be az Andrei Șerban által rendezett nagysikerű előadásait a kolozsvári színház – adta hírül keddi közleményében a kincses város magyar teátruma. Mint írják, a társulat a miniévaddal az idén 75. születésnapját ünneplő rendező előtt tiszteleg.

„Andrei Şerban a romániai színjátszás és a világszínház kiemelkedő személyisége. A világhírű Antik trilógia után a kolozsvári színház társulatának is szerencséje volt létrehoznia Șerbannal »saját« trilógiáját, mely három többszörösen díjazott előadást eredményezett”

– fogalmaz a közlemény.

A miniévad keretében csütörtökön Álomtrilógia címmel beszélgetést rendeznek, melyet Doina Modola és Roxana Croitoru színikritikusok vezetnek az előadásokban szereplő színészek részvételével.

Csütörtöktől szombatig pedig a három, Andrei Șerban által rendezett előadást tekintheti meg újra a közönség.

A 2007-ben bemutatott Ványa bácsi tizenegyedik éve van műsoron, azóta csaknem 150. alkalommal játszotta teltház előtt a társulat. Az előadás pénteken látható.
A 2010 januárjában bemutatott Suttogások és sikolyok Ingmar Bergman filmjének színházi adaptációja. A Szerbiában, Csehországban és Dél-Koreában is vendégszerepelt előadást csütörtökön láthatja a kolozsvári közönség.
A Hedda Gablert 2012-ben mutatta be a társulat. A rendező szerint az előadás szereplői a mai ember tükörképei, akik a beteljesületlen emberi teljesítőképesség drámáját mutatják fel. Az előadás fő kérdése: lehet-e élni ideálok nélkül? Az előadás szombaton látható a kolozsvári magyar színház stúdiótermében.

Hirdetés