A kép forrása a FIFA hivatalos Facebook-oldala
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 18. hétfő, 17:43
Gyarmatosította Tunézia térfelét a pályán, de csak a legvégén tudta megtörni az afrikai csapatot.
Az ötödik nap utolsó meccse is tulajdonképpen hozta a papírformát, de ma az esélyesebb csapatok is úgy szenvedtek, mint a kivert kutyák egy orosz város szélén. Az angolok most Tunézia ellen Volgográdban, a volt Sztálingrádban.
 
A meccs stílusa: a brit. Gareth Southgate fiatal angol válogatottja ugyan próbált a labdát sokat járatva támadni, de helyzeteket csak pontrúgásokból tudott kidolgozni a nagyon szervezetten védekező, kapusa sérülését is elbíró, egyetlen lehetőségét kihasználó Tunézia ellen. Nagyon „angol” gólokkal dőlt el a meccs.
 
Kane-e ennél jobb csatár? A Tottenham klasszisa két szöglet után szerzett gólt, két másiknál pedig 11-est érően rántották le, de Wilmar Roldán kolumbiai bíró nem videózott.
 
A vb elátkozott régiója: Észak-Afrika. Három meccs, három egygólos vereség, Egyiptom és Marokkó után most Tunézia is a 90. perc után szedte be a vesztes találatot.
 
 
 
G-csoport: TUNÉZIA–ANGLIA 1-2
Tunézia: Hasszen (Ben Musztafa, 15,) – Meriah, Sz. Ben Jusszef, Bronn, Maalul – Szkiri, Badri, Szasszi – F. Ben Jusszef, Kazri (Kalifa, 85.), Szliti (Ben Amor, 74.). 
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Lingard (Dier, 90+2), Henderson, Alli (Loftus-Cheek, 80,), Young, – Kane, Sterling (Rashford, 68.).
Gólszerzők: Szasszi (35., 11-esből), illetve Kane (11., 90+1.)
 

Nehezen úszták át a belgák a Panama-csatornát

De látványos eredménnyel: a klasszisok 3–0-ra verték a feltörekvő kiscsapatot.
 
A meccs szimpatikus kiscsapata: Panama. A vébéújonc egy félidőn át tartotta magát az inkább titkos, mint favorit belgák ellen, ráadásul nem bunkerfutballal, a lehetőségeihez képest próbált támadni is, bár feltűnően lassan.
 
A Dinamo kapusa, Jaime Penedo remekül védett, ezért a Premier League-klasszisokkal telezsúfolt, de meglehetősen kényelmesen focizgató belga csapat csak eggyel tudott többet lőni neki, mint áprilisban a Sepsi OSK.
 
A meccs kulcsembere: Kevin de Bruyne. Tizenkét gólhelyzetet teremtett társainak, a többiek hibája, hogy ezekből csak egy lett gól.
 
A belgák a vébé egyik legszebb góljával nyitottak:
 
 
 
G-csoport: BELGIUM–PANAMA 3-0
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (Chadli, 90.), Carrasco (Dembele, 74.) – Mertens (T. Hazard, 83.), Lukaku, E. Hazard. 
Panama: Penedo – Murillo, R. Torres, Escobar, Davis – Gómez – Bárcenas (G. Torres, 63.), Cooper, Godoy, Rodríguez (Diaz, 63.) – Pérez (Tejada, 73.).
Gólszerző: Mertens (47.), Lukaku (69., 75.) 
 
 

A videóbíró döntött a focivébé legdurvább meccsén

Svédország és Dél-Korea csapata esett egymásnak. Egy árva tizenegyes slisszolt be a hálóba.
 
A meccs tanulsága: kaput találó lövés nélkül nem lehet nyerni. Dél-Korea mindössze ötször vette célba Olsen kapuját a meccs során, és egyszer sem találta el. A svédek legalább próbálkoztak, de képesek voltak háromszor is közvetlen közelből a kapusba lőni a labdát.
 
A meccs rekordja: ez volt eddig a világbajnokság legdurvább meccse, 41 szabálytalansággal (22-19 a koreaiak "javára"). A rendkívül nagyvonalú Joel Aquilar salvadori játékvezető ezt mindössze három sárgával torolta meg, és a svéd gólt eredményező 11-est is csak a moszkvai videobíró-központból érkező figyelmeztetés miatt nézte vissza és fújta be.
 
 
F-csoport: SVÉDORSZÁG–DÉL-KOREA 1-0
Svédország: Olsen – Lustig, Jansson, Granqvist, Augustinsson – S. Larsson (Svensson, 81.), Claesson, Ekdal (Hiljemark, 71.), Forsberg – Berg, Toivonen (Thelin, 77.). 
Dél-Korea: Cso Hjun Vu – Li Jong, Kim Jung Gvon, Dzsang Hjun Szu, Pak Dzsu Ho (Kim Min-vu, 28.) – Li Dzse Szung, Ki Szung Jung, Ku Dzsa Csol (Li Szung-vu, 72.), – Hvang Hi Csan, Kim Sin Vuk (Dzsong Vu-jung, 66.), Szon Hung Min. 
Gólszerző: Granquist (65., 11-esből) 
 
 
Csak két bekezdésnyi ideje van egy-egy vébémeccsre? Kövesse Góleső érzés sorozatunkat: tömör és plasztikus meccskommentárok a legfontosabb gólokkal.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27019
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.