Az észt miniszterelnöknek kellett rendesen kitennie hazája lobogóját Konstancán (VIDEÓval)

A balfék szervezők ugyanis fordítva helyezték ki.
Hirdetés

Nem akarjuk mi ha kell, ha nem, ekézni a román illetékeseket, de hát olyan ez már, mintha szándékosan szerencsétlenkednének folyton, hogy a sajtónak a vasárnapi hírínségben is legyen miről beszámolnia.

Most például Konstancán követtek el bődületes protokollbakit, ahol vasárnap fordítva tűzték fel az észt zászlót az észt tiszteletbeli konzulátus avatóünnepségén.

Az esemény szervezői úgy tűzték fel az észt nemzeti lobogót, hogy a fehér színű sáv került felül. A tévedést az éppen beszédet tartani készülő észt miniszterelnök vette észre. Jüri Ratas megfordította a zászlót, és csak azután kezdte el beszédét.

 

 

Hirdetés

Az eseményen jelen volt Viorica Dăncilă miniszterelnök is, aki szombat este a Tallinn és Konstanca közötti első repülőjárattal érkezett haza észtországi hivatalos látogatásáról. A kormányfőt észt hivatali kollégája is elkísérte.

Persze most fölvetheti bárki, hogy valószínűleg kevesen tudják, hogyan is következnek pontosan a színek az észt zászlóban. Csakhogy jobb helyeken azok, akiknek az a dolguk, hogy kitűzessék, illetve kitűzzék a zászlókat, azok közé tartoznak, akik tudják.

Hirdetés