Igazság, ügy
béel
2018. június 15. péntek, 13:26
Visszaküldte a parlamentbe az egyik jogszabályt.

A korrupcióellenes főügyész menesztése körüli cirkusz kellős közepén újabb kesztyűt dobott Klaus Iohannis államfő a kormánypártok arcába: pénteken újbóli megfontolásra visszaküldte a parlamentnek az igazságszolgáltatás megszervezését szabályozó 2004/304-es törvényt módosító tervezetet.

Az államfő indoklása szerint a kifogásolt szöveg zavaros, koherenciát és átláthatóságot nélkülöző részeket tartalmaz, és ezzel áthághatja az igazságszolgáltatási rendszer működését és függetlenségét előíró alkotmányos és nemzetközi követelményeket.

Mint megírtuk, a kormánypártok az RMDSZ támogatásával kétszer is keresztülvertek a parlamenten egy három jogszabály módosításait tartalmazó csomagot, ám Iohannis jelezte: sem az alkotmányos kereteknek, sem az európai normáknak nem felelnek meg, ezért nem írja alá őket.
 

comments powered by Disqus
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(