Igazság, ügy
béel
2018. június 15. péntek, 13:26
Visszaküldte a parlamentbe az egyik jogszabályt.

A korrupcióellenes főügyész menesztése körüli cirkusz kellős közepén újabb kesztyűt dobott Klaus Iohannis államfő a kormánypártok arcába: pénteken újbóli megfontolásra visszaküldte a parlamentnek az igazságszolgáltatás megszervezését szabályozó 2004/304-es törvényt módosító tervezetet.

Az államfő indoklása szerint a kifogásolt szöveg zavaros, koherenciát és átláthatóságot nélkülöző részeket tartalmaz, és ezzel áthághatja az igazságszolgáltatási rendszer működését és függetlenségét előíró alkotmányos és nemzetközi követelményeket.

Mint megírtuk, a kormánypártok az RMDSZ támogatásával kétszer is keresztülvertek a parlamenten egy három jogszabály módosításait tartalmazó csomagot, ám Iohannis jelezte: sem az alkotmányos kereteknek, sem az európai normáknak nem felelnek meg, ezért nem írja alá őket.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26987
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.