Ferraille! Ferraille!
béel
2018. június 15. péntek, 11:06
A szólás- és a sajtószabadság alapérték, de a rajz nem a francia nép véleményét tükrözi.

Közleményben magyarázkodik a bukaresti francia nagykövetség, miután a Charlie Hebdo című, magát szatirikusnak nevező lap ismét hozta a saját átlagos nívóját, és meglehetősen alpári karikatúrában reagálta le a román teniszező, Simona Halep Roland Garroson aratott győzelmét.

A nagykövetség szerint Halep történelmi győzelme a diplomáciai képviselet számára is büszkeségre ad okot, és jelképértékűnek tartja a néhány hónap múlva kezdődő Román-francia idény előtt, amely lehetővé teszi a két ország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését minden téren, így a sportban is.

„Bárki bármit is gondoljon erről a rajzról, emlékeztetnék, hogy a szólásszabadság és a sajtószabadság a Francia Köztársaság alapvető értékei. A mű csakis a szerzőjét képviseli, és semmilyen formában nem képviseli a francia közvéleményt”

- közölte Michèle Ramis nagykövet.

Mint ismeretes, a Charlie Hebdo karikaturistájának a román ócskavasgyűjtők jutottak eszébe a román teniszező győzelméről.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26984
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.