Sokánt!
Jean St'Ay
2018. június 14. csütörtök, 08:56
Arról a pillanatról van szó, amikor Traian Băsescu ex-államelnök Gabriela Fireát, Bukarest főpolgármesterét ekézi.

A brutális szókimondásáról (is) híres volt hajóskapitány, bukaresti főpolgármester és államelnök a Facebook-oldalán pofozta feketére a román főváros jelenlegi, szociáldemokrata főpolgármesterét. Nos, egy dolog biztos: nem bánik csínján a hölggyel, ugyanis letahózza, és ez csak a kezdet. Ja, egy másik dolog is biztos: Băsescu úr szerint Emil Boc, Kolozsvár multikulturális polgármestere klasszissal jobb városvezér, mint a volt televíziós bemondónő.

És akkor innen idézzük Traian Băsescut, ízesebben úgyse tudnánk előadni a dolgot:

„Különbségek!

A Voluntari-i Tahó dízelmotoros autóbuszokat vásárol, a kolozsvári polgármester  elektromos buszokat.

A Voluntari-i Tahó aljas módon támadja Angela Gheorghiut (világhírű opera-énekesnő – a szerk.), a kolozsvári polgármester a teremből tapsol a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – a szerk.) nagy művészeinek.

A Voluntari-i Tahó el akar lopni egy keveset Simona Halep dicsőségéből, és minden áron felmegy a színpadra a bajnok mellé. Kolozsvár polgármestere a lelátóról követte Halepet a FED kupán.

A Voluntari-i Tahó naponta elmondja nekünk az összes televízióban, mit fog tenni. Kolozsvár polgármestere néha beszámol arról, amit tett.

A Voluntari-i Tahó olyan előadásokba tolja a polgármesteri hivatal teljes költségvetését, ahol a művészeket messze a színvonaluk fölött fizetik. Kolozsváron az összes nagy fesztivál (Jazz int he Park, TIFF, Untold stb.) saját magát finanszírozza. (Erről azért lehetne vitatkozni – a szerk.)

Ez a különbség egy olyan polgármester között, aki a közösségért dolgozik, és egy rivaldafényre áhítozó Voluntari-i Tahó között, aki a polgárok összes pénzét a saját dicsőségébe fekteti.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26965
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.