Cserisev gólja
Góleső érzés
Szerző: Boros Miklós
2018. június 14. csütörtök, 20:34
Jól sikerült cseréinek köszönhetően a házigazda orosz válogatott öt gólt rámolt be Szaúd-Arábiának a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén.

Mit tanultunk a nyitómeccsből? Nagyon sok az öt hely Ázsiának a vb-n, a szaúdiaknak úgy sem volt semmi közük a meccshez, hogy 61 százalékban náluk volt a labda. Az oroszok azonban első fejesükből betaláltak a vb legalacsonyabb űtlagmagasságú csapatának, utána pedig beálltak kedvenc kontrajátékukra. 

Dzjuba a hálóba talál

 
A meccs rekordja: korábban még sosem szerzett gólt csereként beállt játékos világbajnokság nyitómeccsén, erre most egyből hármat is. Kellett ugyan ehhez Dzagojev korai sérülése, a helyére beálló Cserisev duplázott, majd a második félidőben Dzjuba első labdaérintéséből gólt fejelt. 
  
A meccs emberei: a megnyitón-ünnepségen a koncertje közben bemutató Robbie Williams, a pályán a két gólpassza után a meccset pazar szabadrúgásgóllal lezáró Golovin. 
 
A-csoport: OROSZORSZÁG–SZAÚD-ARÁBIA 5-0
Oroszország: Akinfejev – Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Zsirkov – Gazinszkij, Zobnyin – Szamedov (Kuzjajev, 64.), Dzagojev (Cserisev, 24.), Golovin – Szmolov (Dzjuba, 70.). 
Szaúd-Arábia: al-Majuf – al-Breik, Oszama Havszavi, Omar Havszavi, al-Sahrani – Otajf  (al-Muvallad, 64.), al-Dzsasszim, al-Faradzs – al-Sehri (Bahbir, 72.), al-Davszari, al-Szahlavi  (Asziri, 84.).
Gólszerzők: Gazinszkij (12.), Cserisev (42., 90+1.), Dzjuba (71.), Golovin (90+4.)
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26981
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.