Fotó: Szabó Tünde
(Be)szállás
Timi
2018. június 13. szerda, 17:02
Ha jövő év áprilisában Londoba szeretne utazni, akkor most – a bejelentés alkalmából – kedvezményesen vásárolhat jegyet.

Az Avram Iancu nemzetközi repülőtér vezetősége már tíz éve próbálja Kolozsvárra csábítani Európa egyik legnagyobb légitársaságát, a Ryanairt. Az ír fapados társaság végre beadta a derekát, és ma bejelentette: jövő év áprilisától heti három járatot indít Kolozsvárról Londonba, a southendi reptérre. Ebben minden valószínűséggel az is közrejátszott, hogy márciusban váratlanul úgy döntött, idén novembertől teljesen kivonul a nagyváradi repülőtérről, ugyanakkor temesvári és craiovai járatainak felfüggesztését is kilátásba helyezte. Mindhárom esetben üzleti okokra hivatkozott, pedig járatai népszerűek voltak, a Bihar megyei önkormányzat még külön támogatással is ösztönözte a légitársaságot.

A döntés hátteréről azonban nem sokat tudhatunk meg a kolozsvári reptér és a Ryanair közös közleményéből. Ebben a Ryanair részéről Olga Pawlonka (Sales & Marketing Manager CEE & Balkans) tájékoztatott: örömükre szolgál, hogy bejelenthetik az első kolozsvári járatukat, melynek úticélja a londoni Southend reptér. 2019 áprilisától hetente háromszor száll fel gép Londonba. A bejelentés örömére péntekig, június 15-ig mindössze 24,99 euróért lehet megvásárolni a jövő év áprilisi repjegyet. Aki máris tudja, hogy jövő áprilisban Londonba utazna, az siessen lefoglalni a jegyet a www.ryanair.com honlapon.

Az ügyfelek különböző kedvezményekben részesülhetnek, ha a légitársaság szolgáltatásait igénybe veszik, ugyanakkor az az ígéret is igen kecsegtető, hogy a járatok 90 százaléka pontosan érkezik – annak fényében legálábbis, hogy az utóbbi időben a légitársaságok mintha sportot űznének abból, hogy késnek vagy el sem indulnak járataik.

A közlemény szerint a kolozsvári lesz az ötödik romániai reptér, amelyikkel együttműködik a Ryanair. Évente mintegy 131 millió utas választja az ír társaság szolgáltatását, ezzel a számmal Európa legnagyobb légitársaságának számít. Naponta 2 ezer járata száll fel összesen 86 légikikötőből, 37 országban, mintegy 220 úticél között teremtve kapcsolatot. Flottája jelenleg 430 Boeing 737-es utasszállítóból áll, de hamarosan újabb 240 darab repülőgéppel bővíti a gépparkját. Ez lehetővé teszi az árainak csökkentését és utasszámának további növelését – olvasható a közleményben.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26958
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.