Edward Iordanescu | Fotók: Manases Sándor
Első osztály
Szerző: Boros Miklós
2018. június 13. szerda, 16:53
Edward Iordănescu lett a CFR focicsapatának új edzője.
Lezárult a Kolozsvári CFR közel egyhónapos edzőkeresése, a Kínába távozó Dan Petrescu helyett Edward Iordănescu lett a májusban negyedik bajnoki címét megszerző együttes új edzője. Az ifjabb Iordănescu hároméves szerződést kötött a fellegvári klubbal, jelentették be a klub mai sajtótájékoztatóján.
 
A Iordănescu név nagyon jól cseng a román fociban, de elsősorban az idősebbiké, Anghel Iordănescué (becenevén Puiu, majd Tábornok), aki kiváló játékos volt, pályafutása végén BEK-et is nyert a Steauával, majd a válogatott legsikeresebb edzője lett a '90-es években. 
 
Fia, Edward, vagy ahogy a román sajtó becézi: Edy Iordănescu nem volt jó játékos, de hamar rájött, hogy nem a foci gyakorlati oldalát kell erőltetnie: 30 évesen másodedző lett a Steauánál, 35 esztendősen pedig már Liga 1-es vezetőedző Marosvásárhelyen. A Panduriival 2016-ban bronzérmet nyert, az előző szezonban pedig az Astra Giurgiut irányította az alapszakaszban és a rájátszás első három fordulójában.
 
Edward Iordanescu a CFR vezetőivel
 
Edward Iordănescu a CFR vezetőivel: balról Iuliu Mureșan klubelnök, jobbról Bogdan Mara sportigazgató | Fotók: Manases Sándor
 
A CFR-nél viszont szintet lép, hiszen először kap a keze alá igazi topcsapatot ehhez méltó elvárásokkal. A CFR-nél a bajnoki címvédés mellett a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörének elérését, azaz legalább 12 meccses nemzetközi kuapsorozatot is várnak tőle. 
 
Ilyen nyomás alatt még sosem dolgozott, de ilyen jó pénzügyi és szakmai körülmények között sem. Egy hónapja van rá, hogy a brassópojánai, majd lengyelországi edzőtáborban összerakja a csapatot, mert a CFR július 14-én már a Szuperkupáért játszik a CSU Craiova ellen, egy héttel később indul az új bajnoki szezon, július 24-én pedig a Bajnokok Ligája selejtezőit is elkezdi a csapat. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26957
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.