szabot
2018. június 11. hétfő, 22:34
A teniszcsillag bukaresti szurkolótábora lehurrogta a főpolgármestert, teljesen elnyomta Gabriela Firea hangját.

Hazaérkezett hétfő délután Párizsból Simona Halep, aki vasárnap megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjét, pályafutása első felnőtt Grand Slam-tornáját.

 
Családja, barátai és sporthivatalosságok a bukaresti Henri Coandă repülőtéren fogadták a teniszcsillagot, este pedig mintegy húszezer ember ment ki köszönteni őt a Nemzeti Arénába. Ott Gabriela Firea PSD-s főpolgármester fogadta, akinek a szavait a tömeg előbb a „Simona! Simona!” skandálásba fullasztotta, majd általános hangzavarral lehurrogta.
 
 
Simona Halep elismerően nyilatkozott mindegyik edzőjéről, aki egy téglát hozzátett a szombati sikeréhez, köszönetet mondott a családjának és a rajongóinak is, hogy mindenhol meleg fogadtatásban részesítették.
 
„Ez volt életem legszebb pillanata. (...) Nagy elvárások fogalmazódtak meg irányomban. Nem mondhatom, hogy negatív nyomást gyakoroltak rám a románok. Ők is várták ezt a trófeát, akárcsak én. Párizsban az egész torna alatt magam amellett éreztem a francia közönséget” – mondta a román teniszező. A legfelemelőbb pillanatnak nevezte, amikor a díjátadón bejátszották a román himnuszt, és azt a közönség énekelni kezdte.
 
Abban bízik, hogy sikere arra ösztönzi a hatóságokat, hogy modernizálják a fővárosi teniszközpontot. Ismert tény, hogy Romániában nincs rendszer építve a sport köré, és ez volt a legerősebb kritika, amit megfogalmazott. Ilie Năstase volt teniszbajnok ennél szókimondóbb volt: Halepnek és családjának gratulált a sikerért, „mert a román teniszszövetség nem igazán segítette”. 
 
Halep egyetértett Năstaséval abban, hogy „nem ez volt élete legjobb meccse”, de abban is, hogy megnyerte e döntőt és „ez a legfontosabb”. Most pár nap vakációt enged magának, majd elkezdi a felkészülést Wimbledonra, mert ezt a következő Grand Slam tornát füvön játsszák majd. Középtávú tervei között érem szerepel a tokiói Nyári Olimpiai Játékokon 2020-ban, hosszú távon pedig azt szeretné, hogy „minél több gyermeke legyen”.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26927
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.