útiszonyok
béel
2018. június 7. csütörtök, 10:59
Ezúttal tizenegyen sérültek meg.

Ismét több román állampolgár került kórházba egy külföldön balesetet szenvedett román busz miatt, és az ok vélhetően ezúttal is a buszsofőr figyelmetlensége: ezúttal a bulgáriai Vidin közelében ütközött egy másik járművel a román utasszállító.

A HotNews értesülései szerint a baleset azért következett be, mert a Görögországból hazafelé tartó busz sofőrje előzetes tájékozódás nélkül kezdett veszélyes előzésbe. A külügyminisztérium közlése szerint 11 román állampolgár enyhe és közepes sérüléseket szenvedett, és orvosi ellátásra szorult. A sérültek közül tíz személyt egy közeli kórházba szállítottak, ám később saját kérésükre kiengedték őket.

A szófiai román nagykövetség konzuli csapata a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson az arra rászorulóknak. Kapcsolatba léptek az utazást szervező céggel is, ennek nyomán kiderült, hagy a cég egy másik autóbusza útnak indul, és az összes utast átveszi.

Mint ismeretes, májusban Ceglédbercelnél egy Maros megyei kisbusz balesetezett, a szerencsétlenségben kilencen vesztették életüket. Az ok az volt, hogy a sofőr nem az útra figyelt, hanem a telefonjára, ugyanis élőben közvetítette az utazást.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26872
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.