fotó: police.hu
Tragédia
fsandor
2018. május 27. vasárnap, 17:58
A bukaresti külügyminisztérium állja a költségeket.

Hazaszállították a kedden Magyarországon történt közlekedési baleset kilenc román állampolgárságú áldozatának holttestét – tájékoztatott a külügyminisztérium.

A közlemény szerint a holttestek hazaszállítását a szaktárca által felállított válságstáb szervezte meg, a szállítás költségeit a külügy sürgősségi alapjából fedezték.

A baleset kedden délután történt a magyarországi 4-es főúton, Ceglédbercelnél. A kilenc román állampolgár – nyolc utas és a sofőr – egy kisbusszal hazafelé tartott Szlovéniából. A sofőr nagy sebességgel előzni kezdett, de mivel vezetés közben facebookozott a telefonján, figyelmetlensége miatt a kisbusz frontálisan ütközött egy teherautóval. A kisbuszban utazó összes személy a helyszínen az életét veszítette. Valamennyien a Maros megyei Mikefalvához és Balavásárhoz tartozó településekről származtak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26748
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.