MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Közúti tragédia
Szerző: Főtér.ro
2018. május 24. csütörtök, 16:30
Mindkét érintett gékocsit román vezette.

Alig telt el két nap azóta, hogy kilenc román állampolgár életét vesztette egy felelőtlen sofőr miatt, máris újabb, román vonatkozású halálos közúti balesetről adnak hírt a hírügynökségek.

Az MTI azt írja, egy kisteherautó hátulról egy tehergépjárműnek ütközött az M5-ös autópályán Ócsa térségében. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 31. kilométerszelvénynél a reggeli órákban – eddig tisztázatlan körülmények között – hajtott bele hátulról a kisteherautó a másik járműbe. A kisteherautó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

A Digi 24 szerint a román sofőr egy Temes megyében bejegyzett gépkocsit vezetett.

A román külügyminisztérium közleménye szerint Románia budapesti nagykövetsége felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, hogy információkat szerezzen a Budapest közelében bekövetkezett baleset áldozatairól. Az első információk szerint a balesetben két román rendszámú gépkocsi ütközött és egy román állampolgárságú személy életét vesztette.

A helyszínre kiszálló konzuli csapat felkészült arra, hogy konzuli segítséget nyújtson az arra esetleg rászorulóknak – zárul a közlemény. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26719
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.