Fotó: police.hu
Közúti tragédia
Szerző: Főtér.ro
2018. május 22. kedd, 21:00
A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.

Egy sóderszállító teherautó és egy kisbusz összeütközött kedd délután, 16 óra 25 perc körül a magyarországi 4-es főút 58. kilométerénél, Ceglédbercelnél. A police.hu közlése szerint a balesetben a kisbuszban ülők közül többen életüket vesztették, a teherautó sofőrje megsérült.

Az Adevărul úgy tudja, hogy hét román állampolgár vesztette életét a kisbuszban, melynek sofőrje elvesztette uralmát a gépjármű fölött, miközben előzés szándékával áttért az ellenkező sávba, így ütközött a teherautóval. A kisbusz utasai Szlovéniából tartottak a Maros megyei Désfalvára. Az MTI kilenc halottról számolt be.

A magyar portálok szerint Maros megyei rendszámtáblával rendelkező jármű annyira összepréselődött, hogy a kiérkező tűzoltók csak a kisbusz hátulján keresztül tudták megbontani feszítővágókkal a jármű karosszériáját, hogy ki tudják emelni az utasokat. A balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

A román külügy tájékoztatott: a helyszínre érkeztek a budapesti román nagykövetség munkatársai, hogy mihamarabb azonosítsák az elhunytakat.

Az Adevărul egy videót is közzé tett, mely azt bizonyítja, hogy a vétkes sofőr élő adásban volt a Facebookon, amikor a tragédia bekövetkezett. Csak az kattintson a linkre, aki nem túl érzékeny. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26692
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Ilyen, amikor centimétereken múlnak emberéletek.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.