Fotó: police.hu
Közúti tragédia
Szerző: Főtér.ro
2018. május 22. kedd, 21:00
A kisbusz, melyben utaztak, Szlovéniából tartott Maros megye felé. A vétkes sofőr Facebookozott vezetés közben.

Egy sóderszállító teherautó és egy kisbusz összeütközött kedd délután, 16 óra 25 perc körül a magyarországi 4-es főút 58. kilométerénél, Ceglédbercelnél. A police.hu közlése szerint a balesetben a kisbuszban ülők közül többen életüket vesztették, a teherautó sofőrje megsérült.

Az Adevărul úgy tudja, hogy hét román állampolgár vesztette életét a kisbuszban, melynek sofőrje elvesztette uralmát a gépjármű fölött, miközben előzés szándékával áttért az ellenkező sávba, így ütközött a teherautóval. A kisbusz utasai Szlovéniából tartottak a Maros megyei Désfalvára. Az MTI kilenc halottról számolt be.

A magyar portálok szerint Maros megyei rendszámtáblával rendelkező jármű annyira összepréselődött, hogy a kiérkező tűzoltók csak a kisbusz hátulján keresztül tudták megbontani feszítővágókkal a jármű karosszériáját, hogy ki tudják emelni az utasokat. A balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

A román külügy tájékoztatott: a helyszínre érkeztek a budapesti román nagykövetség munkatársai, hogy mihamarabb azonosítsák az elhunytakat.

Az Adevărul egy videót is közzé tett, mely azt bizonyítja, hogy a vétkes sofőr élő adásban volt a Facebookon, amikor a tragédia bekövetkezett. Csak az kattintson a linkre, aki nem túl érzékeny. 

comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.