Csúcs!
Szerző: Főtér.ro
2018. május 16. szerda, 22:10
A nagyváradi hegymászó 8100 méter magasságból volt kénytelen visszafordulni a rossz időjárási körülmények miatt.

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Kancsendzönga szponzorai szerdán közölték: Varga Csaba nem tudta elérni a csúcsot, mégis győztesként jött le a hegyről. A kanadai Don Bowie és az olasz Marco Confortola mellett Varga Csaba is kénytelen volt kb. 8100 méteres magasságból visszafordulni a csontig hatoló hideg és a dermesztő szél miatt.

Az idei tavaszi mászószezonban ezzel a nagyváradi hegymászó jutott a legmagasabbra a magyar hegymászók közül. Klein Dávid és olasz mászótársai kedden 7400 méter magasságból fordultak vissza, és a végletekig kimerülve érkeztek vissza az alaptáborba. A magyar mászó úgy fogalmazott: örül, hogy egyáltalán élve lejutottak a hegyről.

Varga Csaba a kíméletlen időjárás ellenére úgy döntött, hogy folytatja a csúcsmászást, bár tudta, hogy kevés az esély rá, hogy sikerrel felérjen a 8586 méteres hegy tetejére. Végül saját testi épségét szem előtt tartva, 8100 méternél úgy döntött, visszafordul.

A sportoló műholdas telefonon keresztül tartja a kapcsolatot segítőivel. Varga Csaba az utolsó bejelentkezéskor már 6400 méteren, a 2-es tábornál járt és halad tovább az alaptáborba. A hangjában nem lehetett nem érezni a csalódottságot – írják az expedíció szervezői, akik így is büszkék az elért eredményre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26620
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.