„Leállítottunk pár oktatási reformot, mert úgy kényelmesebb volt”

Őszinteségi rohamot kapott a PSD egyik rövid lejáratú tanügyminisztere.
Hirdetés
Elképesztő vallomást tett ma egy szakkonferencián Liviu Pop, a Szociáldemokrata Párt egyik olyan féléves kormányának a volt oktatási minisztere, amely kabinetet maga a párt buktatta meg meg. Liviu Pop csak a kormányzatból bukott ki, a parlamentből nem, azóta is ő elnökli a szenátus oktatásért, tudományért, ifjúságért és sportért felelős szakbizottságát.
 
És bár csak fél évig vezethette az oktatási tárcát, olyan ötletek miatt emlékezhetünk rá, mint 
További reformokat is tervezett az oktatásban, de „az állam – mi – inkább leállítottunk bizonyos reformokat, mert így volt kényelmesebb számunkra”
– árulta el ma Liviu Pop egy konferencián, amit az UNICEF rendezett a korai oktatásról.
 
Végtére is a kormányzati kényelem sokkal fontosabb, mint az a mintegy kétszázezer gyermek, aki évente bekerül a hazai közoktatásba, és az a sokezer, aki évente kihull onnan.
 
 
A valószínűleg nem előre megfontolt vallomást a volt miniszter aközben tette, hogy elmondta, a parlament a napokban fogadta el, hogy 2020-tól az óvodai nagycsoport is kötelezővé váljon, akárcsak a középfokú oktatás, 2023-tól az óvodai középcsoport, 2030-tól pedig a kiscsoport is – írja az Adevarul honlapján. Liviu Pop bízik benne, hogy az oktatási minisztérium képes levezényelni egy „egészséges reformot”.
 
Az első ezer nap a következő száz évből. A korai oktatás mint Románia versenyképességének esélye nevet viselő konferenciát a Román Nemzeti Banknál rendezték ma politikusok, tanárok, pszichológusok és külföldi szakértők részvételével.

Hirdetés