Notabilitások a konferencián. Liviu Pop balról a harmadik | A kép forrása Liviu Pop Facebook-oldala
Aranyszájú Liviu
szabot
2018. május 16. szerda, 16:33
Őszinteségi rohamot kapott a PSD egyik rövid lejáratú tanügyminisztere.
Elképesztő vallomást tett ma egy szakkonferencián Liviu Pop, a Szociáldemokrata Párt egyik olyan féléves kormányának a volt oktatási minisztere, amely kabinetet maga a párt buktatta meg meg. Liviu Pop csak a kormányzatból bukott ki, a parlamentből nem, azóta is ő elnökli a szenátus oktatásért, tudományért, ifjúságért és sportért felelős szakbizottságát.
 
És bár csak fél évig vezethette az oktatási tárcát, olyan ötletek miatt emlékezhetünk rá, mint 
További reformokat is tervezett az oktatásban, de „az állam – mi – inkább leállítottunk bizonyos reformokat, mert így volt kényelmesebb számunkra”
– árulta el ma Liviu Pop egy konferencián, amit az UNICEF rendezett a korai oktatásról.
 
Végtére is a kormányzati kényelem sokkal fontosabb, mint az a mintegy kétszázezer gyermek, aki évente bekerül a hazai közoktatásba, és az a sokezer, aki évente kihull onnan.
 
 
A valószínűleg nem előre megfontolt vallomást a volt miniszter aközben tette, hogy elmondta, a parlament a napokban fogadta el, hogy 2020-tól az óvodai nagycsoport is kötelezővé váljon, akárcsak a középfokú oktatás, 2023-tól az óvodai középcsoport, 2030-tól pedig a kiscsoport is – írja az Adevarul honlapján. Liviu Pop bízik benne, hogy az oktatási minisztérium képes levezényelni egy „egészséges reformot”.
 
Az első ezer nap a következő száz évből. A korai oktatás mint Románia versenyképességének esélye nevet viselő konferenciát a Román Nemzeti Banknál rendezték ma politikusok, tanárok, pszichológusok és külföldi szakértők részvételével.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26614
Amint az várható volt, a szövetség 33+10 tulipánossal vág neki az európai parlamenti választásoknak.
Miért is van az, hogy annyi ön- és közveszélyes tragacs gurul a mioritikus haza közútjain? Az ember elolvassa a cikket, és örökre elmegy a kedve a használt autóktól.
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.