Bűn, szervezet
béel
2018. május 16. szerda, 08:32
Erdélyi és partiumi megyékben is.

Ipari mennyiségű házkutatásról adott hírt szerdán reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT): az ország 28 megyéjében összesen 238 helyen csaptak le egyszerre. Az akció összesen 227 gyanúsítottat érint, akik különböző bűnbandák tagjai.

A szervezett bűnözés elleni ügyészek Bihar, Brassó, Kovászna, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad és Beszterce-Naszód megyében is házkutatást tartottak, de a szórásba Kárpátokon túli megyék is jócskán beleestek, és természetesen Bukarest sem maradhatott ki.

A közlemény szerint a kommandósok támogatásával végrehajtott rajtaütések a DIICOT 14 területi szervezete által felderített összesen 20 bűnügy kapcsán zajlottak le. Az érintett bűnszervezetek nem voltak finnyásak, a bűncselekmények széles skálájával foglalkoztak a veszélyes kábítószerek csempészetétől az embercsempészeten, az informatikai bűnözésen, az adócsaláson, a csempészeten, a zsaroláson és a kényszerítésen át a gyilkossági kísérletig.

Ügyészségi források szerint csak Temesváron 47 házkutatást tartottak, többségüket az egyetemi kollégiumokban. Itt kábítószercsempészet miatt nyomoznak, az érintettek orvosi és jogi egyetemi hallgatók, akik két szervezetbe tömörülve jórészt marihuánát és ecstasyt terítettek. Szinte mindannyian Târgu Jiuból érkeztek Temesvárra.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26606
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.