szabot
2018. május 16. szerda, 15:33
Egyre bizarabb károkat okoz a vihar Erdélyben.

A tűzoltók segítségével kellett eltávolítani egy fát, amelyet az erős szél a brassói zenelíceum előtt álló autóbuszra döntött. A Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői szerint senki nem sérült meg.

A katasztrófavédelmiseket közben több olyan épülethez riasztották Brassó több negyedében, ahol fennáll a veszély, hogy az erős szél leseperi a fémlemez tetőzetet.

A meteorológusok tegnap még csak heves esőzések miatt adtak ki mára elsőfokú riasztást, ma kora délután viszont viharos erejű szélre is figyelmeztetnek. A viharriasztás a székelyföldi, dél-, közép- és észak-erdélyi megyékre érvényes Brassótól Máramarosig. A helyenként 60-70 km/órás szél hegyvidéken még erősebb lehet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26612
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.