Fotó: telekomsport.ro
Nyugodjék békében!
Szerző: Főtér.ro
2018. május 15. kedd, 20:15
81 éves korában érte a halál.

Elhunyt Cristian Ţopescu sportkommentátor – jelentette be kedden dr. Silviu Negoiţă, az Elias kórház szóvivője.

„Cristian Ţopescut május 8-án, több krónikus betegséggel, súlyos állapotban vitték be az Elias Sürgősségi Kórházba. Benntartózkodása alatt az intenzív osztályon kezelték. Május 15-én leállt a szíve, és nem tudták újraéleszteni” – írja az Elias kórház közleménye. Az ismert sportkommentátor 81 éves volt.

Cristian Ţopescu 1937. március 26-án született Bukarestben. 1953 és 1964 között a Bukaresti Steaua színeiben sportolt, miután felhagyott az aktív sportolással, sportriporter lett a román közszolgálati televíziónál (TVR), és ebben a minőségében hat nyári és négy téli olimpián vett részt. Sportkommentátorként több mint 5 000 élő közvetítése volt olimpiáról, világbajnokságról, Európa-bajnokságról. Több mint 200, sporttémájú írása jelent meg, több könyvet adott ki. Pályafutása során több sajtóorgánumnál is vezetői tisztséget töltött be, több állami kitüntetésben részesült. 2008 és 2012 között a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátora volt.

Szakmai teljesítménye és népszerűsége alapján az volt a román sportéletben, mint Knézy Jenő a magyar sporttörténetben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26604
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A tudósnak mondott társaság szerint az autonómia nem is azt jelenti, hogy autonómia.
A rendkívül népszerű ellenzéki bíró, Cristi Danileț elmagyarázza, hogy is áll Románia az egyik jelentős kulturális sajátosságával, a korrupcióval.
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.