Ilyen súlyos ítéletet szabtak ki a székelyföldi kannibálra

Hosszú évekre börtönbe kell vonulnia, amennyiben marad az alapfokú ítélet.
Hirdetés

Ítélet született az utóbbi évek egyik legdöbbenetesebb erdélyi bűncselekményének ügyében: 15 év börtönbüntetést szabott ki alapfokon a Kovászna Megyei Törvényszék arra a 16 éves sepsiszentgyörgyi fiatalra, akit kannibalizmussal vádolnak.

A bíró elrendelte, hogy a jelenleg Feketehalmon előzetesben ülő fiatalt, akit minősített emberöléssel és hullagyalázással vádolnak, szállítsák át egy börtönbe, hogy 15 éves büntetését letöltse. A vádlottnak ugyanakkor 20 000 lej kártérítést kell fizetnie az áldozat családjának.

Az ítélet nem jogerős. A fellebbezési határidő tíz nap.

A fiatal 2017 novemberében követte el a tettét, és a nyomozás bebizonyította, hogy a gyilkos több darabot megevett az áldozat holttestéből.

Az ügyészek szerint a tettes beismerte, hogy hétéves korától rendszeresen kezdve ragasztót szív, és azt is, hogy az áldozatot egy kővel agyonverte, egy üvegdarabbal több darabot kivágott az arcából, és megette.

Hirdetés

Korábbi beszámolók szerint a gyanúsított a kihallgatás során nevetve dicsekedett a tettével, aprólékos részletességgel mondta el, hogy mit tett. A vallomása szerint az áldozattal egy közeli áruházban öt liter vodkát és tíz liter sört vásároltak, majd az alkoholt az utcán fogyasztották, ám mivel a csendőrök megbírságolták őket emiatt, behúzódtak a híd alá, és ott folytatták az ivást. Közben ragasztógőzt is szívtak. Összeszólalkoztak, ezt követően a fiú egy kővel szétverte az áldozat fejét, majd egy üvegdarabbal a torkát is elvágta. Azt mesélte, hogy a tenyeréből itta a vérét, majd kivágta a nyelvét és az állkapocscsontját. Az emberi maradványokat hazavitte, megmutatta a testvérének, majd előtte evett belőle.

A nyomozók szerint a gyereket a nagyanyja nevelte és gyakran mutatkozott olyan hajléktalanok társaságában, akik a régi Olt-híd alatt húzták meg magukat, ahol a gyilkosságot is elkövette.

Az áldozat egy 21 éves hetei hajléktalan volt.

Hirdetés