Pár kattintás, és máris beszerezheti a Várkert Fesztiválra szóló jegyét

A bő egy hónap múlva kezdődő családbarát fesztiválra megkezdődött a jegyárusítás.
Hirdetés

Harmadik alkalommal szervezi meg június 15–17. között a Kincses Kolozsvár Egyesület és a Traditio Transylvanica Alapítvány, a Kolozsvár mellett található gyalui várkastély parkjában a Várkert Fesztivált.

A családbarát fesztiválra elővételben és kedvezményesen május 10. és június 10. között válthatók jegyek és három napos bérletek a www.varkertfesztival.ro és a www.bilete.ro oldalakon, valamint a kolozsvári Bulgakov Kávéházban és a Rhédey Caféban. Az elővételben megvásárolt napijegyek 20 lejbe, a három napra szóló bérletek pedig 35 lejbe kerülnek, június 10. után pedig a napijegy 30 lejért, míg a bérlet 50 lejért váltható meg. A fesztivál 14 éven aluli gyermekek számára ingyenesen látogatható – tájékoztatnak közleményükben a szervezők.

A tavalyi évhez képest idén kétszer több előadó lép fel a fesztiválon, a zenei kínálat pedig számos generációt megszólít a legkisebbektől a rock, a blues és a jazz kedvelőiig. Az immár három napos rendezvényen fellép a Budapest Bár, Földes László HOBO legújabb zenés estjével, a Bob Dylan-dalokat feldolgozó Lassú vonat című koncerttel, a 100 Folk Celsius, a Kaláka, a Bohemian Betyars, az Edina Quartett, a Noémo, a Bordó Sárkány, a Musica Historica, a Tokos Zenekar és Szeder, a rendezvény zárókoncertje pedig egy igazi zenei csemege lesz, amikor a Braindogs elnevezésű formáció lép színpadra – Tom Waits munkássága előtt tisztelegve.

Napközben előadásokra, az Emese Park középkori és római kori hagyományőrző bemutatóira és játékaira, bábszínházi előadásokra, gyermekfoglalkozásokra, ügyességi versenyekre, ökörsütésre, lovasbemutatóra, a kastély körüli vezetett túrákra, kézműves- és könyvvásárra, valamint számos egyéb programra is sor kerül. Idén először és rendhagyó módon a rendezvényen kizárólag csak magyar kézműves- és kisüzemi söröket lehet majd vásárolni.

Hirdetés