Illusztráció / Fotó: Pixabay
Helló, turiszt!
Timi
2018. május 9. szerda, 20:55
Az utazási utalványok márpedig azért vannak, hogy utazzon a közalkalmazott, és nem azért, hogy eladja az OLX-en.

Bár még csak a közeljövőben kezdik szétosztani a mintegy 1,2 millió közalkalmazottnak az utazási utalványokat, a legnagyobb apróhirdetési portálokon máris lehet találni eladásra kínált jegyeket. Bogdan Trif turisztikai miniszter arra figyelmeztet, hogy tilos ezekkel kereskedni, és akit rajtakapnak, akár 27 ezer lejes büntetést is kaphat. Büntetésre számíthatnak azok a szállodák is, amelyek szemet hunynak az utalványokat jogtalanul használó turisták felett.

A turisztikai miniszter elmondta: csak az használhatja a jegyeket, akinek a nevére ki lett állítva, amennyiben az ellenőrzések során ennek ellenkezőjére derül fény, mind a szállodát, mind az utalványt felhasználó turistát megbüntetik. Trif szerint a visszaélések miatt jövőre számításába veszik az 1450 lejt érő utazási utalványok lecserélésének lehetőségét.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26533
Ha Románia első kisebbségi államelnöke ilyen csigasebességgel dönti el, mi legyen, mi ne legyen, a végítélet is lejár, mire végre határozottan kimond valamit.
Pert veszített a MOGYE, elő kell kaparnia a mindeddig rejtegetett dokumentumokat.
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.
Mert az erre használható pénzt a kormány a helyi klientúra zsebébe tömi, ugyanis négyévenként ők működtetik a szavazógépet.
Nem elég, hogy Magyarország folyton ki akarja szakítani Erdélyt a mioritikus haza testéből, a Fekete-tenger felől egyre közeleg a nagy orosz mackó.
Még megérjük, hogy a mioritikus haza lesz a Hadúr Jani a kerületben.
Nem időutazáson vett részt Kolozsvár polgármestere, „csak” az Európai Bizottság start-up konferenciáján, melyet Kolozsváron szerveztek.
Ok, csak vicceltünk, egyből kitalálja.
Az állam sajnálta a pénzt az oktatására, Strasbourg most erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezi.
Már megint hülyének néznek bennünket, pedig az ilyesmit nagyon könnyen kiszúrja az, aki egy keveset is konyít a képszerkesztéshez.
Öt győztes meccs után leváltották Alin Minteuan edzőt, mert a tavalyi bajnoki címet behúzó Dan Petrescu visszatért Kínából.
Nagyon szeretné, ha Románia bekebelezné Moldovát.
A Nussbaum családból egyedül László élte túl Auschwitzot. Az ő megrázó történetét vitte filmre Csibi László dokumentumfilm-rendező.