kit visz el a DNA?
Szerző: Főtér.ro
2018. április 25. szerda, 21:18
A Belina-ügyben okozott kár összesen 8,8 millió lej.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei elrendelték a jogi besorolás megváltoztatását, és bűnvádi eljárást indítanak Sevil Shhaideh volt kormányfőhelyettes ellen a Belina-ügyben. Shhaideh a feltételezett bűncselekmények elkövetésének idején államtitkár volt a regionális fejlesztési minisztériumban.

Közel három órát tartózkodott szerdán az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) Sevil Shhaideh volt kormányfőhelyettes, jelenlegi államtanácsos.

Az ügyészségről távozó Shhaideh nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak.

A vizsgálatot a DNA kiterjesztette a Teleorman volt megyei tanácselnökére, Adrian Gâdeara is, akit hivatali visszaéléssel vádolnak. 

A vádhatóság szerint több minisztériumi és állami intézmény vezető beosztású alkalmazottja közre játszott abban, hogy törvénytelen módon utalják át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ágának egy részét a Teleorman megyei tanács fennhatósága alá, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket. A Belina-sziget és a Pavel-ág az állam köztulajdonát képezte, ezért ennek tulajdonjogát csak törvénnyel lehetett volna megváltoztatni, kormányrendelettel nem.

Az okozott kár összesen 8,8 millió lej. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26372
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.