Fotó: Gazeta Sporturilor
Büntike
Szerző: Főtér.ro
2018. április 25. szerda, 17:15
A Times New Roman viccportál is megbánja, hogy lekurvázta Dragnea nőjét.

Összesen 30 ezer lejre bírságolta az országos diszkriminációellenes tanács a Román Labdarúgó Szövetséget, valamint két élvonalbeli klubot, amiért utóbbiak szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak a Sepsi OSK elleni mérkőzéseken.

A diszkriminációellenes tanács a tavaly augusztusban lejátszott két találkozón történt incidenseket vizsgálta. Mindkét összecsapáson a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK játszott a Dinamo București, majd a Poli Iași ellen. Az élvonalban maradásért küzdő háromszéki együttes ellenfeleinek szurkolói

a „Kifele a magyarokkal az országból!” rigmust skandálták.

A hatóság megállapította, ez a megnyilvánulás hátrányos megkülönböztetést jelent a romániai magyar közösséggel szemben, amely tagjainak sérti az emberi méltósághoz való jogát. Ezért a hatóság egyhangú döntés nyomán a román szakszövetséggel, valamint a két klubbal szemben 10-10 ezer lejes bírságot rótt ki.

A Sepsi OSK a román élvonal rájátszásának alsóházában jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, és a hétvégi fordulóban hazai pályán éppen a bukaresti Dinamót fogadja.

A diszkriminációellenes tanács büntetést szabott ki a humoros álhíreket közlő Times New Roman portálra is az egyik túltolt cikk miatt, melynek a címe is sokat mondó:

Dragnea kurváját letámadták a PSD-sek.

A március 12-én megjelent cikk ellenséges, lealjasító, megalázó hangulatot keltett a PSD női tagjaival szemben, sértette a nők méltósághoz való jogát.

A szatírikus portál kiadója, az Infant Media 5 ezer lejes büntetést, a cikk szerzője szintén 5 ezer lejt kell kifizetnie. A főszerkesztőt és a kiadó igazgatóját 3-3 ezer lejre bírságolták.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26367
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.