A ploiesti stadion látványterve | Fotó forrása: Nicolae Robu Facebook-oldala
Szaracénok
Timi
2018. április 20. péntek, 19:54
A polgármester szerint 2020-ra felépülhet az 5000 férőhelyes, a későbbiekben tovább bővíthető sportlétesítmény.

A Nicolae Robu, Temesvár polgármestere által korábban beígért négy sportkomplexum közül egyelőre csak egy jutott el a közbeszerzési fázisig, és a mai napig nem tudták befejezni azt a sportcsarnokot sem, amelyet a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokságra terveztek, de ahogy az elöljáró legutóbbi Facebook-bejegyzéséből kiderül, a tervezés jelenleg is tart egy rögbistadionra.

A Ploieşti városában található „nem túl drága, de szép, működőképes és elérhető árú” stadion mintájára elképzelt létesítmény a Timisoara Saracens rögbicsapat pályája lesz. Igaz, a Ploiești-i egy 16 ezer férőhelyes foci-, és nem rögbistadion. 

Robu elmondása szerint néhány hónapon belül kiírják a pályázatot a megvalósíthatósági tanulmány és a technikai tervek elkészítésére, majd kivitelezőt keresnek. 2020-ra elkészülhet az egyik ötezer férőhelyes lelátó, amit 15 férőhelyesre bővítenek, amint lesz rá pénz. 

Timisoara Saracens egyébként jelenleg a negyedik helyen szerepel a ligában, de a legutóbbi 5 bajnokságból négyet megnyertek. Ötszörös bajnokcsapat (1972, 2012, 2013, 2015, 2017) és négyszeres Román Kupa győztes (2011, 2014, 2015, 2016).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26318
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.